Diari Més

El reciclatge i la sostenibilitat aniran de la mà amb Sant Magí

S’instal·laran 100 nous contenidors de les 5 fraccions de recollida selectiva en els principals punts de la festa

El reciclatge i la sostenibilitat aniran de la mà amb Sant Magí

El reciclatge i la sostenibilitat aniran de la mà amb Sant MagíDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de Sant Magí comptaran amb un nou servei de recollida selectiva en els principals punts de la festa. Amb l’objectiu de facilitar la neteja i el reciclatge s’instal·laran 100 nous contenidors de les 5 fraccions de selectiva (rebuig, paper, cartró, envasos i orgànica) als Jardins del Camp de Mart, a laplaça de la Font, a laplaça de Dames i Vells, a laplaça del Rei, a laplaça Sedassos, alPasseig de les Palmeres, a laplaça Verdaguer, a laplatja del Miracle i al Cós del Bou.

Les illes de contenidors seran de mida petita i s’instal·laran els dies que es preveu gran afluència de gent. Cada contenidor anirà amb una bossa del color de la fracció corresponent i es recolliran amb un únic camió diàriament i, un cop a la deixalleria, es distribuiran a la planta de la fracció corresponent. La consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez, ha explicat que, «en col·laboració amb la conselleria de Festes, s’han fixat les zones on es realitzen activitats com els vermuts, l’street food o el MagicPicaTapa i d’altres que són multitudinaris com la Sindriada i la revetlla de la Plaça de la Font que és quan es generen gran quantitat de residus». I ha afegit: «Aquest any hem apostat per reforçar amb més contenidors i que siguin de reciclatge i així aconseguir unes festes més sostenibles, però per això faig una crida a fer-ne un bon ús. La recollida selectiva ja és un hàbit instal·lat al nostre dia a dia, portem-lo també a la festa».La consellera de Festes, Begoña Floria, ha destacat que l’objectiu compartit per Festes i Neteja Pública és que «l’impacte dels grans esdeveniments sigui el mínim possible».

El reforç amb aquestes illes de contenidors, se suma al dispositiu de neteja habitual per Sant Magí que, a més del servei normal diari, cada dia de les festes, des de la 22 hores fins les 5 de la matinada, compta amb un dispositiu format per 11 operaris amb vehicles escombradora, regadora, etc.

tracking