Diari Més

Ensenyament

El pati de l'Escola Els Àngels es converteix en un espai habitual de 'botellón'

El centre educatiu denuncia que un grup de joves d’entre 15 i 25 anys salten les tanques del carrer Menorca i embruten les pistes

El pati de l'Escola Els Àngels es converteix en un espai habitual de 'botellón'

El pati de l'Escola Els Àngels es converteix en un espai habitual de 'botellón'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat educativa de l’Escola Els Àngels de la Granja (Torreforta) denuncia l’aparició habitual de botelles de vidre buides al pati del centre. Des de fa dos anys, un grup de nois i noies d’entre 15 i 25 anys es dediquen a fer botellón al pati de l’escola. El director del centre, Victor Pomerol, demana que hi hagi més control policial a la zona i que es restaurin les tanques que delimiten l’escola i així evitar que els joves puguin accedir al pati.

Segons explica el director, hi ha dues problemàtiques. En primer lloc, hi ha un grup de joves que salten les tanques situades al carrer Gran Canària i entren a jugar a futbol a les pistes de l’escola. Les tanques es troben en mal estat, i l’escola té por que algun nen dels que salta prengui mal. Segons explica el director del centre, l’Ajuntament està preparant un pressupost per arreglar i condicionar aquestes tanques. «Confiem en què això s’arregli, però ja fa un any que esperem resposta», explica Víctor Pomerol.

Però, pel centre, el problema més greu és creat per un grup de joves que salten les tanques situades al carrer Menorca –l’escola té dues entrades–. Els joves fan botellón sota les escales d’emergència del centre i el resultat són vidres trencats per terra, restes de menjar i, fins i tot, en alguna ocasió, s’han trobat xeringues. A més, el grup de joves ha intentat, en diverses ocasions, entrar a l’interior de l’escola donant cops a la porta d’emergència. L’escola ha hagut d’arreglar els desperfectes ocasionats, almenys tres vegades.

Per altra banda, aquest joves també es dediquen a canviar de lloc el material escolar, com per exemple, les rodes amb què juguen els nens. També han trencat, tres vegades, les tanques que delimiten l’hort. El conserge del centre es dedica, a primera hora del matí, a netejar tota la zona i recollir tota la brutícia que han generat aquests joves.

Sense anar més lluny, durant la matinada del passat dissabte els joves van fer-ne una altra de les seves. Quan el director de l’escola va arribar al centre, es va trobar els palets, amb els que juguen els nens, escampats per tota la pista del pati. També hi havia botelles trencades i trossos de pa per la zona.

Segons ha explicat el director Víctor Pomerol, la Guàrdia Urbana està al cas de tota aquesta problemàtica, ja que cada vegada que hi ha un episodi d’aquests, el conserge, que viu a prop de l’escola, truca a la policia. Tant la Guàrdia Urbana com el centre tenen identificats aquests joves que es dediquen a causar desperfectes a l’Escola Els Àngels de la Granja, però de moment no s’ha realitzat cap detenció.

Des del centre són diverses les propostes que s’han presentat a l’Ajuntament i a la Guàrdia Urbana per intentar solucionar aquesta problemàtica. En primer lloc, el centre demana urgentment que s’arreglin les tanques del carrer Gran Canària, «que siguin suficientment altes perquè ningú pugui saltar-les», explica Pomerol. Per altra banda, també es demana que hi hagi més presència policial que controli la zona. L’escola assegura que, a principis del curs escolar, es posarà una denúncia formal. La comunitat educativa dels Àngels confia que la problemàtica acabi abans de començar el curs.

tracking