Diari Més

Reciclatge

Posaran en marxa una campanya de recollida d'orgànica als barris

De les 85 jornades de conscienciació, 28 es faran a SPiSP, 16 a Bonavista, 16 a Sant Salvador, 15 a Campclar, i la resta a altres zones

Posaran en marxa una campanya de recollida  d'orgànica als barris

Posaran en marxa una campanya de recollida d'orgànica als barrisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament iniciarà en els propers mesos una campanya pel foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica als barris de Ponent, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador. Aquesta actuació de conscienciació, que ha sortit a licitació pública, inclourà com a mínim, les següents tasques: col·locació de cartells a les escales dels habitatges, informació a peu de contenidor, informació en punts informatius, i recollida de dades i posterior anàlisi.

L’adjudicatari, segons el plec de prescripcions tècniques, haurà de comptar amb un mínim de set educadors mediambientals, durant un període de 85 dies. Com a mínim l’empresa haurà d’informar un total de 4.760 hores. El servei s’haurà de realitzar cinc dies a la setmana, incloent-hi set dissabtes i set diumenges. L’empresa que es faci amb el contracte d’aquesta campanya haurà de «garantir que els educadors ambientals proporcionin al ciutadà informació activa, amb missatges clars i altament pedagògics, que potenciïn canvis de conducta perceptibles envers la recollida selectiva, especialment de la fracció orgànica, el civisme i la responsabilitat ciutadana», diu el plec de condicions.

Per tal que aquesta feina sigui efectiva i s’ajusti a cada tipologia de barri, l’Ajuntament oferirà a aquests empleats un petit curs de formació de quatre hores, on se’ls explicarà la casuística concreta de cada zona.

Més dies a Sant Pere i Sant Pau

De les 85 jornades informatives a peu de contenidor, els informadors en passaran 28 al barri de Sant Pere i Sant Pau, 16 a Bonavista, d’altres 16 a Sant Salvador i 15 més a Campclar. Les jornades restants les repartiran entre Les Gavarres (on també es realitzarà conscienciació als comerços), a Parc Riu Clar, a la Floresta i a l’Albada.

Examinar la bossa de la brossa

A peu de contenidor, els educadors demanaran permís las ciutadans per examinar la seva bossa d’escombraries, sempre que hi estiguin d’acord, per tal de millorar la recollida selectiva dels usuaris. «Als ciutadans que hagin deixat que l’educador ambiental els hi analitzi la bossa i els hagi aconsellat, rebran una bossa de compost orgànic», explica el plec oficial.

Els professionals també hauran d’elaborar un sondeig, així que hauran de preguntar als ciutadans «quines són les fraccions que més reciclen, quins són els errors o dubtes més freqüents, o quines són les hores més habituals d’ús dels contenidors», diu el text.

A banda de la feina de conscienciació a peu de contenidor, també es muntaran petits estands d’informació als barris (les mateixes jornades on es faci l’acció als contenidors) on s’entregaran els lots de reciclatge de forma gratuïta a tot aquell que ho sol·liciti. Es donaran els cubells reixats d’orgànica i els trios de bosses d’envasos, paper i vidre. A més, també es repartiran fulletons informatius i imants per la nevera.

Als locals comercials, especialment de restauració, s’entregaran cubells de fracció orgànica de 120 o de 240 litres, a tots aquells professionals que ho sol·licitin.

Amb tot, abans de començar les jornades informatives, els educadors s’hauran d’estudiar un guió, on entre d’altres aspectes s’inclouen diversos punts, com ara la salutació, el tanteig de l’interlocutor i la part resolutiva de dubtes i preguntes. Els informadors seguiran dues tàctiques diferents en funció de si la persona a la qual s’està informant, recicla o no recicla. En cas que no ho faci, li explicaran «els beneficis ambientals i econòmics de reciclar la matèria orgànica».

tracking