Diari Més

Societat

L'associació GAIA denuncia l'aparició de verí en una colònia de gats

L’entitat animalista ja fa temps que demana que els intents d’enverinament a gats urbans no quedin impunes

L'associació GAIA denuncia l'aparició de verí en una colònia de gats

L'associació GAIA denuncia l'aparició de verí en una colònia de gatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Grup d’Acollides i Adopcions d’Animals de Tarragona, GAIA, controla 22 colònies de gats repartides per tota la ciutat. En els últims mesos, l’entitat ha hagut de denunciar, en moltes ocasions, intents d’enverinaments a les famílies de gats. L’associació animalista demana que aquelles persones que intentin matar a un animal no quedin impunes i que «la investigació arribi fins al final», explica Cristina Garcia, membre de l’associació GAIA.

Sense anar més lluny, ahir al matí l’entitat va denunciar l’aparició de verí en una colònia situada prop de l’escola del Miracle. Per norma general, la cuidadora s’encarrega de posar el menjar i canviar l’aigua. Quan va anar a comprovar que tot estava bé, es va trobar que tant el pinso com l’aigua estaven cobertes d’una substància blanca. Ràpidament, l’associació es va posar en contacte amb la Guàrdia Urbana. Tot i que la policia va activar la patrulla de medi ambient, no van arribar a personar-se al lloc dels fets perquè un veí va netejar la zona i, finalment, tot va quedar en un ensurt.

Segons explica l’entitat, «posar aquest verí és perillós, no només pels gats, sinó també per les persones». A més, la Llei de Protecció d’Animals diu que aquests gats urbans estan protegits, per tant, «no se’ls pots ni matar ni maltractar», explica un membre de l’entitat.

«Des de l’associació Gaia volem denunciar públicament la impunitat contra les colònies protegides. Volem que es faci justícia i que es defensin els drets dels animals», explica un membre de l’entitat.

El Grup d’Acollides i Adopcions d’Animals porta a terme un projecte que es desenvolupa des de dos vessants. En primer lloc, s’encarreguen d’esterilitzar als gats urbans, per evitar que es reprodueixin. D’aquesta manera, la família està controlada. Els gats que estan esterilitzats es reconeixen perquè porten una marca a l’orella. En segon lloc, l’entitat també té la responsabilitat de protegir els animals, «per tant la nostra feina també és denunciar quan identifiquem que un gat ha estat enverinat», explica Cristina Garcia.

El d’ahir no va ser el primer cas d’enverinament. Des de principis d’any, GAIA s’ha personat davant de la Guàrdia Urbana fins a quatre vegades per denunciar fets com aquest. El passat mes de gener, cinc gats, situats a la Part Alta de la ciutat, van morir enverinats. «Això no es pot permetre. Hi ha un gran esforç al darrere de voluntaris i recursos com perquè qualsevol pugui venir i fer-los mal de manera impune», expliquen des de GAIA.

tracking