Diari Més

Cultura

L'Arxiu del Port de Tarragona digitalitza 12.000 documents

Enguany, s’han passat a format digital els llibres de Duanes del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona

L'Arxiu del Port de Tarragona digitalitza 12.000 documents

L'Arxiu del Port de Tarragona digitalitza 12.000 documentsPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa uns quants anys el Port de Tarragona, a través del seu Arxiu, ha posat en marxa un procés de digitalització, en especial d’aquelles sèries documentals que han demostrat ser de més interès per a les persones usuàries, tenint en compte la trajectòria dels més de 25 anys que aquest centre porta de cara al públic, i amb l’objectiu d’aconseguir la màxima difusió i també per a la preservació dels mateixos documents.

Aquest any 2016 s’han passat a format digital els llibres de Duanes del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona, organisme que es va encarregarde la gestió portuària a Tarragona entre 1790 i 1836. Concretament són 36 volums, dels anys 1799 al 1836, en els quals es registren els arbitris o taxes que els vaixells pagaven per entrar al Port de Tarragona i les diferents duanes de la demarcacióque eren Vilanova, Sitges, Vendrell, Salou i Cambrils. Es tracta d’una sèrie molt completa en la qual només falta la documentació dels anys de la Guerra del Francès i l’any 1804.

Ja són gairebé 12.000 imatges digitals que a partir d’ara estan disponibles en línia a la pàgina web del Port de Tarragona a l’apartat d’Arxiu Digital. L’any passat aquest espai per a al consulta de documents de l’Arxiu del Port va tenir 478.880 descàrregues.

tracking