Diari Més

Laboral

Denuncien la supressió de personal d'infermeria i d'atenció a l'usuari a Joan XXIII a l'agost

La CGT explica que la reducció d'algunes d'aquestes places és el resultat del tancament de llits

Una ONG busca voluntaris per acompanyar malalts de Joan XXIII

Una ONG busca voluntaris per acompanyar malalts de Joan XXIIICristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CGT denuncia que la supressió de personal d'infermeria i d'atenció a l'usuari durant l'agost, coincidint amb el període de vacances. El sindicat es mostra indignat amb la situació que s'està vivint en alguns dels serveis del centre hospitalari tarragoní. Expliquen que ja s'han queixat a la direcció i que aquesta ha contestat que «faran el quepodran», segons dicta un comunicat enviat pels sindicalistes.

Pel que fa a l'atenció a l'usuari, indiquen que el punt d'informació disposa d'un treballador al matí i un altre a la tarda, quan habitualment el servei compta amb dos treballadors al matí, a causa de l'afluència de gent.

El servei de telefonia es troba en una situació similar, segons comenten des de la secció sindical de la CGT: «Ens sembla molt greu que en un servei tan important com és la comunicació només hi hagi una persona al matí i una altra a la tarda per rebre trucades i donar informació».

Tancament de llits

El tancament de llits a la segona i tercera planta ha tingut com a conseqüència la reducció del personal d'infermeria. Segons la CGT, el tancament de vuit llits de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) «ha servit d'excusa» per reduir el nombre de tècnics en cures auxiliars d'infermeria (TCAI) al torn de nit. Si bé sempre hi ha dosTCAIen jornada sencera per aquest torn, a l'agost, n'hi ha un en jornada sencera i un altre que treballa mitja jornada.

A més, la CGT explica que a la tercera planta s'han tancat 14 llits i «han tret una infermera per torn, unaTCAIal matí, han tret el reforç deTCAIa la tarda i han deixat unaTCAIa la nit a jornada sencera i una altra a mitja jornada». En el cas d'aquesta planta, puntualitzen que «s'ha de tenir en compte la complexitat dels pacients que queden».

A tot això, hi sumen que són els infermers del torn de nit els que han de fer les extraccions ordinàries de sang quan abans era un equip de duesinfermeresles encarregades de fer-les a les 8 del matí.

tracking