Diari Més

Societat

L'Associació Coma-ruga inicia els passos per segregar-se del Vendrell

L’agrupació veïnal vol contractar els serveis de l’assessoria jurídica que va tramitar la segregació de la Canonja

L'Associació Coma-ruga inicia els passos per segregar-se del Vendrell

L'Associació Coma-ruga inicia els passos per segregar-se del VendrellDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El moviment és incipient, però ha començat. L’Associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga 1958 vol impulsar la segregació d’aquest barri marítim del Vendrell i recuperar l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders.

A través d’un comunicat públic, els veïns han deixat palesa la seva desafectació envers el Vendrell; una desafectació que consideren que és mútua. Per aquest motiu, el pròxim dissabte, l’Assemblea Ordinària de l’entitat veïnal votarà un important acord: el de sumar-se a la plataforma per a la recuperació de l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders. Si el vot és positiu, intentaran implicar la resta d’agrupacions del barri de Coma-ruga per encetar la tramitació, a través d’un gabinet jurídic, per a la seva segregació del Vendrell.

«El Vendrell viu completament d’esquena als seus barris marítims, especialment a Coma-ruga i del Francàs, ja que Sant Salvador sempre ha estat la seva platja i el tracten d’una altra manera», afirma el comunicat de l’Associació Coma-ruga 1958. L’entitat assegura que ni els residents, ni els que passen la temporada a la zona, ni comerciants o restauradors estan satisfets amb el tracte rebut per l’Ajuntament del Vendrell.

Els veïns van més enllà i concreten que els passats dies 26 i 27 de juliol, la festa local decretada per l’Ajuntament del Vendrell va ser la gota que va fer vessar el got. «Nosaltres, que no tenim res a veure ni amb les festes del Vendrell ni de Santa Anna, ens vam trobar amb els bancs tancats, l’ambulatori també, les dependències consistorials de Coma-ruga i el centre cívic tancat... No vam poder realitzar ni tràmits, ni rebre assistència sanitària, i tampoc no vam poder portar la canalla als casals d’estiu», es queixen.

Més agrupacions

L’associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga 1958 no vol esperar més i, aquest dissabte, votarà la proposta per sumar-se a la plataforma que promou la recuperació de l’antic poble de Sant Vicenç de Calders, una entitat de població que actualment depèn del Vendrell però que, fins al 1940, va ser un municipi independent, al qual hi pertanyien les platges de Coma-ruga i el Francàs. Si la proposta veïnal compta amb el consens necessari, la junta directiva de l’entitat iniciarà els tràmits per aglutinar massa social. «Iniciarem els contactes amb les agrupacions de qualsevol tipus que estiguin ubicades en el que va ser l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders, siguin veïnals, culturals, comercials, empresarials, esportives, entre d’altres. L’objectiu serà aglutinar-nos en una federació que comparteixin el mateix objectiu», asseguren des de l’agrupació veïnal de Coma-rugaque impulsa la iniciativa.

L’entitat sembla disposada a arribar fins al final i assegura que el següent pas serà el de contractar una assessoria jurídica que iniciï els tràmits legals per continuar endavant. L’Associació de Residents i Propietaris 1958 no amaga que ja té la mirada posada en el gabinet jurídic que va dur a terme els tràmits i va culminar amb èxit la segregació de la Canonja de l’Ajuntament de Tarragona.

L’assemblea ordinària veïnal serà dissabte, a les set de la tarda, al local de Brisamar de Coma-ruga.

tracking