Diari Més

Festivitat

El Mercat Vell de Conesa fa florir els records de tots els visitants

Més de 60 parades van omplir els carrers

El Mercat Vell de Conesa fa florir els records de tots els visitants

El Mercat Vell de Conesa fa florir els records de tots els visitantsJoan Ramón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edició del Mercat Vell de Conesa va reunir a centenars de persones durant tota la jornada de dissabte. Enguany, els carrers del petit municipi de la Conca de Barberà va acollir a una seixantena de parades d’antiguitats i artesanies, des de productes alimentaris com olis fins a joies artesanals. Des del matí i fins a les nou del vespre, els visitants van poder gaudir de les entrades de cases particulars decorades al gust dels conesins: n’hi havia amb còmics, amb soperes, amb col·leccions de rellotges, amb fotos antigues que evocaven al record, entre d’altres. Des de l’organització del Mercat Vell es van construir dues entrades que tenien un encant especial. Una botiga de màquines de fer fotografies i una perfumeria completaven l’encant dels carrers més cèntrics de Conesa. Tots aquells que passaven per la zona recordaven instants de la seva vida. «Aquesta colònia l’utilitzava jo quan era jove», «D’aquestes pintes ja no se’n fabriquen». Aquestes eren algunes de les frases que deien, sorpresos, aquells que entraven a la perfumeria antiga.

A l’altra banda del carrer, el conegut caricaturista Napi reproduïa sobre el paper els rostres de tots aquells que passaven per Cal Duch, una de les cases de Conesa. Al carrer de Dalt, hi havi a una filera molt llarga de cadires unides per una xarxa. Aquesta instal·lació va sorprendre molts dels visitants.

A partir de les deu del matí va tenir lloc el setè intercanvi de plaques de cava. Al migdia, els conesins i visitants es van desplaçar al Minigolf El Clos per tastar el vi de la Conca de Barberà. La festa estava amenitzada per un grup de teatre Tocs de Gresca, que va fer riure a tothom. La trobada de cotxes clàssics, la degustació d’olis i els jocs gegants per nens i adults van ser altres de les activitats de la jornada.

tracking