Diari Més

Riscos Laborals

La Generalitat informa de la possible existència de pissarres amb amiant

No s’ha trobat cap escola tarragonina afectada

Imatge d'una pissarra en un centre escolar.

La Generalitat informa de la possible existència de pissarres amb amiantInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns centres escolars de Tarragona van rebre el passat mes d’abril un comunicat de la Generalitat en què els informaven d’una sèrie d’actuacions preventives en el cas que es detectessin pissarres de guix comercialitzades abans de l’any 1990, davant la possibilitat de contenir amiant, una substància molt perjudicial per a la salut.

El Diari Més s’ha posat en contacte amb diferents escoles de la demarcació i, de moment, no n’hi ha cap que compti amb aquest tipus de pissarres. Des de la Generalitat, s’ha fet un seguiment i també es confirma que, de moment, no hi ha cap escola catalana amb aquestes pissarres. Tot i així, el Departament de Treball, Afers Socials i Familiars va enviar un comunicat als centres educatius per facilitar la identificació d’aquest material i seguir una ruta d’actuació, amb l’única finalitat de «prevenir una possible afectació per amiant», expliquen des de la Generalitat.

La història va començar quan el govern basc va retirar sis pissarres, repartides en quatre escoles de Vitòria, després de confirmar-se que un dels components d’alguns models vells contenien amiant. Segons la Generalitat, hi havia la possibilitat que aquest tipus de pissarres també es comercialitzessin a Catalunya. Tot i així, segons la informació facilitada per l’OSOLAN, l’Institut Basc de Seguretat i Salut Laborals, les esmentades pissarres es poden utilitzar amb normalitat en la pràctica docent sense cap tipus de risc, sempre que no s’hagin manipulat mecànicament o estiguin deteriorades.

Arran d’aquest fet, el govern va decidir passar una nota a les escoles amb les mesures preventives. Els centres educatius han de comprovar si la pissarra té algun desperfecte i si el té no es pot manipular mecànicament: ni polir, ni fregar, ni tallar, ni foradar.

tracking