Diari Més

Medi Ambient

Distribució de cendrers entre els banyistes a Tarragona

Les burilles de cigarret poden tardar fins a 15 anys a descompondre's

Material recollit a una de les platges de Tarragona a primera hora del matí.

Distribució de cendrers entre els banyistes a TarragonaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creu Roja col·laborarà en la distribució d'un total de 2.600 cendrersque l'Ajuntament de Tarragona ha decidit repartir entre els usuaris de les platges de la ciutat. Els mateixos usuaris podran recollir-los en els llocs de socors de totes les platges. Es tracta d’un petit recipient amb tapa, que permet guardar les burilles per llençar-les a les escombraries després de la jornada de platja.

Les burilles a la sorra és un dels principals residus que es generen diàriament a les platges. Segons el comunicat que aquest dijous ha fet públic el consistori, el garbellat diari de la sorra que es realitza a primera hora del matí en detecta un gran volum, però també una gran part acaba al fons marí.

Les restesde burilles decigarretestanformades per acetat de cel·lulosa, un derivat del petroli, i tarden entre 12 i 15 anys a descompondre’s. A més, el filtre de la cigarreta, que absorbeix els productes químics i nocius del tabac, en entrar amb l’aigua, els desprèn. «Això comporta que cada cigarreta contamini fins a 8 litres d’aigua i n’afecti la seva biodiversitat», segons es detalla des de l'Ajuntament

tracking