Diari Més

MOBILITAT

Demanen que un policia controli el trànsit durant les obres de la Muralla

Els veïns del Casc Antic exigeixen més presència de la Guàrdia Urbana a la Part Alta per informar dels canvis de circulació d’aquests últims dies

Un panell a l'entrada del Portal de Sant Antoni informa de la circulació restringida.

Demanen que un policia controli el trànsit durant les obres de la MurallaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Part Alta de Tarragona demanen que un agent de la Guàrdia Urbana controli el trànsit de la zona que es veu alterada a causa de les obres de reforma de la muralla romana –en el tram de la Baixada del Roser–. «Necessitem més presència policial, no per multar, sinó per informar dels sentits de circulació a les persones que no coneixen bé la zona del Casc Antic», explica Quim Castellví, vicepresident i portaveu de l’Associació de Veïns del Casc Antic i Voltants.

Ahir, després de dues setmanes de l’inici de les obres, la brigada municipal va posar correctament la senyalització, que fins al moment no s’entenia i creava confusió entre els conductors. La correcció arriba després que algunes formacions polítiques de l’oposició denunciessin públicament i al plenari del passat divendres, la situació de caos que es vivia entre els carrers Pare Palau i Merceria.

Tot i que la brigada s’ha encarregat de senyalitzar correctament, encara hi ha coses a millorar, segons els veïns. A l’entrada del Portal de Sant Antoni –davant de l’edifici de la Diputació–, hi ha un panell informatiu que explica que només els vehicles autoritzats poden entrar al Casc Antic. «Si no hi ha ningú que controli el pas, els vehicles, els autoritzats o els que no ho són, entren al Portal, i després no saben com sortir, perquè es troben tallada la Baixada del Roser», explica Quim Castellví.

Durant la jornada laboral, els cotxes, despistats i confusos per la mala senyalització i la manca d’efectius policials, topen amb els camions i furgonetes que descarreguen material als bars i restaurants. «Si entres amb un vehicle gran, després ja no pots sortir ni tirar enrere», explica Castellví. A més, un dels altres problemes és que a les onze del matí, un dels carrers més cèntrics de la Part Alta i que serveix com a escapatòria pels vehicles que queden atrapats, el carrer Merceria, queda tallat perquè el piló s’aixeca. Els veïns coincideixen en el fet que quan es preveu un tall de circulació d’aquestes característiques, és necessari que hi hagi més presència policial.

tracking