Diari Més

Citen a testificar als afectats pel tancament de l'autoescola Europa

Demanaran que els hi retornin els diners que van pagar i que se’ls compensi pel temps perdut

Citen a testificar als afectats pel tancament de l'autoescola Europa

Citen a testificar als afectats pel tancament de l'autoescola EuropaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes afectats pel tancament sobtat de l’Autoescola Europa han estat citats per la justícia. Entre el 23 i el 24 d’agost, deu dels alumnes que van denunciar als propietaris de l’autoescola declararan davant del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona. Els alumnes demanen que se’ls retornin els diners que van pagar i que també se’ls compensi econòmicament per tot el temps perdut.

Dels més de 200 afectats pel tancament, només una cinquantena va decidir denunciar els fets als Mossos d’Esquadra. «Alguns donen els diners per perduts, d’altres els hi va fer mandra posar la denúncia i potser n’hi ha alguns que encara no saben que l’autoescola ha tancat», explica Maksym Osmachko, president de la plataforma d’afectats per l’autoescola Europa.

El termini per posar la denúncia col·lectiva va finalitzar la setmana passada i la queixa ja ha passat automàticament als jutjats. Però no tots els afectats que van denunciar han rebut la carta per anar a testificar. Tot i així, des de la plataforma, constituïda el passat mes de maig, s’ha demanat a tots els afectats que s’acostin als jutjats a declarar, encara que no hagin rebut la notificació.

Per qüestions personals, una de les afectades pel tancament, Loli Ortega, va declarar davant del jutge la setmana passada. Segons explica, «em van demanar documentació, els rebuts i la denúncia. Després, em van fer unes preguntes i vaig marxar». Tot i que els alumnes afectats no s’esperaven que els cridessin a declarar tan aviat, «tenim poques esperances de recuperar els diners invertits en el nostre carnet de cotxe», explica Maksym.

La plataforma assegura que tornarà a actuar i omplirà de cartells el local de l’antiga autoescola, situat al carrer Sant Antoni Maria Claret. Per altra banda, tampoc descarten organitzar una altra manifestació en suport als afectats.

Es van quedar ‘penjats’

L’autoescola Europa va tancar les seves portes de manera sobtada el passat 31 de març i va deixar penjats a tots aquells alumnes que havien pagat per obtenir el permís de conduir. El motiu, segons els propietaris, era la jubilació, però la realitat és que l’empresa familiar tenia un deute de gairebé 900.000 euros amb Hisenda. En un primer moment, els propietaris van assegurar als alumnes que els redistribuirien per diferents autoescoles de la ciutat. Però, finalment, no va ser així.

tracking