Diari Més

Equipaments

ERC considera la proposta de Santa Gadea un 'pelotazo' que pot arruïnar Tarragona

La societat ha presentat diverses opcions per construir equipaments esportius a canvi de tenir-ne la gestió i rebre un cànon anual

Imatge actual de l'estat de les obres.

El llac de l'Anella Mediterrània s'omplirà d'aigua aquest agostCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya a Tarragona denunciala proposta que l'empresa Santa Gadea va realitzar al consistori tarragonídeconstruir l'Anella Mediterràniai gestionar-la durant40 anys, «a canvi de fins a 152 milions d'euros que hauria de pagar l'Ajuntament al llarg d'aquest temps», segons ha exposatPau Ricomà en roda de premsaaquest dilluns. «A quines coses hauríem de renunciar per pagar aquest cànon durant 40 anys?», es pregunten des d'ERC-MES-MDC. Tot i això, Ricomà ha assegurat que «el que és més important és que la infraestrucuta sigui eficient i generi un retorn social pels tarragonins», fent referència a que el grup no està en contra dels Jocs, sinó «de la generació de més deute per la ciutat».

El Ple Municipal va aprovar estudiar la proposta, tot i que encara no ha estat acceptada. Ricomà assegura que és un «pelotazo» i denuncia que «els equipaments no són necessarisper als Jocs». De totes maneres, la proposta ha de sortir a exposició pública en els propers dies, període durant el qual es podran presentar al·legacions.

La proposta que Santa Gadea ha realitzatpassa per tres escenaris d'inversió diferents i dues tipologiesde costos, segonssi es comptabilitzen els tres milions d'eurps compromesos per l'Estat per a construir la piscina olímpica o no. En primer lloc, la primeraproposta és la construccióde la piscina i la remodelació del pavelló de CampClar; la segona afegiriala construcció d'una ciutatdel futbol amb 3 camps grans i 2 de futbol 7; i en últim lloc, també es contemplaria la construcció d'una residència d'esportistes. Els costos de les propostes serien coberts per Gadea, però el consistori hauria de pagar un cànon anual, d'entre 80 i 152 milions d'eurossegons la proposta, durant 40 anys.

«Si el projecte tira endavant, el llegatdels Jocs pot ser un enorme deute pels tarragonins de fins a 152 milions d'euros», ha exposat Ricomà. Des del partit també asseguren que aquesta proposta està relacionada amb els 9 milions d'euros que hauria d'haver aportat l'estat i que encara no han estat rebuts. És per això que assegurenque «darrere la proposta de Santa Gadea hi ha algú disposat a posar els 9 milions d'euros in extremis, fer de salvador dels Jocs i a canvi endeutar-nos en 152 milions d'euros». «Sembla unpla B a la desesperada per salvar el pressupost operatiu dels Jocs», afegeix Ricomà.

Presentació d'al·legacions

El grup municipal d'ERC-MES-MDC presentarà diverses al·legacions per rebutjar la proposta de Santa Gadea. En primer lloc, denunciarà la durada de la concessió de 40 anys «que podria no adequar-se al supòsit legal de concessió». També la inviabilitat econòmica del projecte perquè implicaria el Gimnàstic de Tarragona amb uns 700.000 euros l'any per l'ús dels camps de futbol i de la residència esportiva. L'acceptació de la proposta també suposaria «superar el llindar màxim d'endeutament del consistori permès per llei». El grup també denunciarà que «perilla la sostenibilitat del Patronat Municipal d'Esports», ja que el pavelló del Camp Clar és la infraestructura que aporta més beneficis al mateix.

La proposta de Santa Gadea

Opcions:

1.- Construcció d’una piscina i remodelació del pavelló de CampClar (pistes de paddle, etc).

2.- La del primer apartat més 3 camps de futbol i 2 de futbol 7.

3.- Les dues primeres més residència d’esportistes.

.tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;border-color:#aabcfe;} .tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#669;background-color:#e8edff;} .tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#039;background-color:#b9c9fe;} .tg .tg-mb3i{background-color:#D2E4FC;text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-lqy6{text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-yw4l{vertical-align:top} .tg .tg-6k2t{background-color:#D2E4FC;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;}}

•Les opcions es diferencien en funció de si es comptabilitzen els tres milions compromesos per l'Estat per a construir la piscina olímpica.

• Segons explica ERC, la proposta de Santa Gadeaés cobrar el cànon, independentment de si té o no beneficis per la gestió delsequipaments.

tracking