Diari Més

Festes

El record del líder veïnal José Ruiz marca les festes del Barri del Port

Ahir va tenir lloc la Trobada Gegantera, en què van participar sis colles d’arreu del Camp de Tarragona

El record del líder veïnal José Ruiz marca les festes del Barri del Port

El record del líder veïnal José Ruiz marca les festes del Barri del PortCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Aquestes festes han estat dures, només fa quatre mesos que va marxar», deia, emocionat, Paco Ruiz, fill del recentment traspassat president de l’Associació de Veïns del Barri del Port, José Ruiz. Enguany, les festes de la Part Baixa de Tarragona han anat dedicades al líder veïnal. L’acte central, va tenir lloc ahir, amb una emotiva Trobada Gegantera, en record a la figura de José Ruiz. Pel seu fill, portador de la geganta Afrodita del Barri del Port, el d’ahir va ser un dia molt especial. «És difícil comprendre aquesta festivitat sense ell. El dolor és gran, però ens sentim molt acompanyats pels veïns», deia Paco Ruiz. Aquestes han estat les primeres festes sense el líder veïnal.

La Trobada Gegantera del Port va comptar amb sis colles convidades del Camp de Tarragona. Els Gegants Neptú i Afrodita, la Bruixa Petra i el Mariner, el capgròs de la Sargidora, la Cucafera Petita i la Cuca Xinesa tampoc van faltar en l’acte. Després de la plantada de gegants, va tenir lloc una cercavila pels principals carrers del Barri del Port. El moment més emotiu va arribar amb el ball final. Paco Ruiz, sota la mirada atenta de tots els presents, va fer ballar a la Geganta Afrodita. «Era la passió del meu pare i jo seguiré donant-li vida fins que pugui», deia el fill del líder veïnal.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Rosa Puig, va valorar molt positivament la participació dels veïns a les festes, però va destacar que «l’absència del Pepe –tal com anomenaven al líder veïnal els familiars i amics–, s’ha notat molt. Però tots l’hem tingut al nostre pensament».

Enguany, les festes es van allargar. Van començar el dijous i van acabar ahir, amb una cantada d’havaneres. L’associació va voler mantenir els actes més tradicionals com la Xocolatada o la Musclada Popular i també van apostar per consolidar actes com el Concurs de Tapes o el de Barrets, dissenyats pels mateixos participanys. Aquest últim va reunir un gran nombre de veïns durant el Sopar de Germanor de dissabte.

25 anys de Cucafera

Enguany es compleixen 25 anys de la recuperació d’un dels elements insígnies del Barri del Port: la Cucafera de Tarragona. L’entitat busca princesa i cavaller per representar la llegenda durant les festes de Santa Tecla. El càsting tindrà lloc el pròxim 15 d’agost a la plaça del Fòrum i l’únic requisit és que el menor tingui entre 5 i 10 anys. Per altra banda, la Cucafera, que està sent restaurada amb motiu de l’aniversari, serà presentada durant les festes de Santa Tecla.

El record del líder veïnal José Ruiz marca les festes del Barri del Port

El record del líder veïnal José Ruiz marca les festes del Barri del PortCristina Aguilar

tracking