Diari Més

Política

Performance en clau política i econòmica

L'ANC i Òmnium Cultural diuen clar i català que l'Estat Espanyol arruïna Catalunya

Performance en clau política i econòmica

Performance en clau política i econòmicaChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana amb el suport d'Òmnium Cultural i d'altres participants anònims han protagonitzat una performance al Banc d'Espanya de Tarragona per tal de denunciarl'espoli fiscal que l'Estat Espanyol comet amb Catalunya.

Sota la direcció d'OriolGrau, prop de 30 actors han representat, aquestdissabte a la tarda, la situaciópolíticai econòmica actual, així com tambéles relacions entreCatalunya i Espanya.

Aquesta actuacióforma part d'un seguitd'actesque al llarg de les pròximes setmanes pretenenposar de manifest els diferentsgreuges que l'Estat Espanyol realitzasobreCatalunya. El ciclees va inicarel divendres passat, on es posaval'accenta la falta d'acollidaals refugiatstant per part de l'estat com de la Unió Europea, sota el títol "Mare Mortum".

Les properes escenificacions estan pensadespels dies 5 i 13 d'agost. La primera es durà a termedavant de l'estació de Renfe per tal de criticarles mancances ferroviàries i de mobilitatal Camp de Tarragona. L'altratindrà lloca les escales de la Catedral i a la Plaça de les Cols, amb l'objectiu de denunciar el mal que l'Estat Espanyol ha ocasionaten l'àmbitsanitari. En la seva posada en escena, comptaranamb 80 creuscom a recursosvisuals, fentreferènciaal deterioramentque ha patit el sector sanitari en el nostre país. Un element que utilitzaranels altresquatrepunts emblemàticsde l'11 de setembre: Barcelona, Lleida, Salt i Berga.

Assumpció Castellví, secretària nacional i responsable de l'ANC al Tarragonès, en la lectura del manifest final ha fet especial èmfasi en "la necessitat d'autogestionar els recursos propis que genera el nostrepaís", l'anhel de fugir d'un estat "que ofega i arruïna Catalunya" i ha declarat la seva plena confiança de "trobaruna oportunitat de progrés en la construcció d'una República Catalana".

tracking