Diari Més

Comerç

Molts curiosos i pocs compradors en la Fira Fora stocks tarragonina

La 15ª edició de la mostra conclou amb una major afluència de públic, però amb menys diners a la caixa; respecte a altres anys

Molts curiosos i pocs compradors en la Fira Fora stocks tarragonina

Molts curiosos i pocs compradors en la Fira Fora stocks tarragoninaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre els organitzadors de la fira es mostren satisfets per haver estat capaços d’atraure l’atenció de la gent i augmentar així el nombre d’assistència respecte a edicions anteriors. Els comerciants participants, en canvi, lamenten que aquesta gran afluència no s’hagi materialitzat en les vendes. Judith Sentís, dinamitzadora de la Fira Fora stocks, ha assegurat que «l’objectiu era que la gent visités la fira i això ho hem aconseguit». Una visió força diferent és la que tenen els botiguers de la ciutat en afirmar que, a grans trets, el cap de setmana «ha estat molt més fluix que altres edicions». Així ho ha manifestat Florinda Rosillo, propietària de la Formatgeria Rosillo de Barcelona, qui alhora ha dit que «no cobreix les despeses de l’estand».

Igual que ella, altres empresaris tarragonins com Neus Montcusí, responsable de la botiga de moda femenina Madonna o Marga Espinosa, propietària de l’establiment Angelets, han explicat que les bones vendes que han realitzat han estat gràcies a la seva clientela habitual. I excepcionalment, algun turista ha aprofitat l’ocasió per fer-se amb una peça d’abric pensant en la tornada a casa.

En aquest sentit, Montcusí proposa que s’hauria d’obrir la fira a partir del divendres al matí, tot coincidint amb l’horari comercial de la resta de botigues del voltant. L’empresària sosté que «hi ha d’haver intenció de comprar i què millor que inaugurar la fira durant les hores que la gent acostuma a fer les seves compres habituals».

Així mateix, la responsable de Madonna creu que si s’impulsessin polítiques municipals que motivessin i estimulessin el comerç, més nombre de botiguers participarien en la iniciativa. «Recordo que fa uns anys la Cambra de Comerç va cedir l’espai de forma gratuïta i un gran volum de venedors es va sumar a la proposta comercial», postil·la Montcusí.

Per altra banda, Neus Montcusí es mostra crítica amb la incorporació d’enguany d’una àrea gastronòmica amb food trucks. La venedora ha argumentat que «s’ha de tirar mà d’altres recursos per la manca de botigues a la ciutat, tant aquelles que no hi ha participat com les que, amb motiu de la crisi econòmica, han hagut d’abaixar la persiana». A més a més, pensa que amb aquest tipus d’actuacions es perd «l’essència de la fira, que no era una altra que fer compres de final de temporada, aprofitant les rebaixes, per tal de complementar el vestuari que ja s’havia adquirit a l’inici de l’estiu i durant el mateix». Recordem que la Fira Fora stocks va néixer com una mostra de roba, calçat i complements al carrer, amb la finalitat de liquidar els articles de temporades anteriors a un millor preu.

Finalment, Montcusí ha expressat que la presència d’espectacles musicals dins de la mostra «l´únic que suposa pel venedor es distreure la venda i que el visitant tan sols vingui a donar un tomb».

tracking