Diari Més

Policial

Els robatoris a l'interior de vehicles lideren els delictes a Tarragona ciutat

Consulta el mapa interactiu que recull els fets delictius que s'han produït a la capital durant els últims vuit mesos
MAPA

La Guàrdia Urbana de Tarragona s'integra al sistema de comunicacions Rescat

La Guàrdia Urbana de Tarragona s'integra al sistema de comunicacions RescatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els robatoris han estat el tipus de delicte que s’ha repetit més a la ciutat de Tarragona. I dins d’aquest, els furs a l’interior de vehicles estacionats a la via pública han estat els més freqüents al llarg dels últims vuit mesos. Diari Més ha fet un repàs a l’activitat delictiva a la capital durant aquest període, que ha acabat transcendint públicament, sigui perquè les autoritats policials corresponents o arran de denúncies.

Robatoris d’altra índole, agressions i amenaces, possessió i tràfic de drogues completen la llista de fets delictius de la ciutat durant aquest període de temps. Un any que ha estat marcat per l’assassinat de la psicòloga Blanca Tàrrega, al replà de casa seva. Tots aquests successos es mostren en el mapa interactiu que trobeu a continuació, en el qual s’ofereix una breu descripció dels fets, la data en la qual van succeir els fets, i el lloc on es van cometre.

Forçar la porta d’un vehicle amb l’objectiu de robar-ne el seu interior. Aquest ha estat el delicte més habitual a Tarragona des del desembre de 2015 i fins a l’actualitat. Si bé bona part dels barris de la ciutat n’han patit, és cert que hi ha hagut zones que han patit onades de robatoris a l’interior de cotxes, com per exemple l’Avinguda Roma i els carrers pròxims a aquest via a finals de l’any passat, o el Passeig Marítim, també per les mateixes dates.

Les últimes setmanes de març, els vehicles estacionats a Sant Pere i Sant Pau, a Parc Riu Clar, La Floresta i l’Albada van ser els afectats per una altra onada de robatoris. Aquest cop, però, no es tractava de furts, sinó del robatori de catalitzadors, unes peces d’alumini que redueixen l’efecte contaminant dels gasos que emeten els automòbils.

A banda de robatoris, els vehicles també s’han patit danys diversos. Un dels exemples més sonats van ser els episodis de trencadissa de vidres que es va viure al Serrallo, on durant diverses nits consecutives els propietaris de vehicles estacionats als carrers d’aquest barri van trobar-se les llunes i els vidres de les finestretes trencats.

Els contenidors de Roba Amiga, objectiu dels lladres

Els robatoris a vehicles, però, no són l’únic tipus de robatori que s’escampa per tota la ciutat. I és que els contenidors de roba usada de Roba Amiga són un altre blanc que ha sumat nombrosos robatoris en diverses zones de Tarragona. Sigui al centre o als barris, els lladres es fan amb les claus d’aquests contenidors, els buiden i posteriorment venen les peces sostretes. La Guàrdia Urbana ja ha efectuat diverses detencions d’individus que han estat enxampats in situ, després de cometre el delicte.

Estirades i robatoris de mòbils, al centre

El centre de la ciutat, per la seva banda, ha estat l’escenari de la majoria de robatoris de bosses, mòbils i diners. Pel que fa a les estirades, un dels mètodes que va causar més enrenou va ser el del lladre de la bicicleta. L’individu, que suposadament també hauria actuat a Reus posteriorment, robava bosses de mà i també mòbils mentre pedalejava, de manera que li era més fàcil fugir després dels fets.

A mitjans de juny, es va viure una estirada sorprenent per la quantitat que es van endur els lladres: 15.000 euros dins d’una cartera. Els fets van ocórrer a la confluència entre Ramon y Cajal i Prat de la Riba i els tres autors van donar-se a la fuga. Encara no han estat detinguts.

En un grau menor, s’han fet públics delictes per agressions i amenaces. En ambdós casos, la majoria d’elles s’han produït dins de discussions entre diverses persones. Entre ells en destaquen una macrobaralla en un restaurant de les Gavarres a finals de 2015, una altra macrobaralla arran d’una persecució entre diversos vehicles a l’Avinguda Roma, el 27 d’abril, i diversos enfrontaments entre famílies residents al Serrallo.

Desarticulacions de bandes criminals

Al llarg d’aquest mes de juny, han caigut dues importants organitzacions criminals assentades a la ciutat de Tarragona. Una d’elles, desarticulada el 3 de juny, es dedicava al cultiu i tràfic de marihuana. L’altra era especialista en robatoris amb força. Es va desmantellar el 8 de juny, en un operatiu que va incloure registres a Tarragona.

tracking