Diari Més

Jocs Mediterranis

El llac de l'Anella Mediterrània s'omplirà d'aigua aquest agost

El delegat del govern va assegurar que les obres del Palau d’Esports avancen sobre el termini previst i que al juny ja es podran portar a terme les proves

Imatge actual de l'estat de les obres.

El llac de l'Anella Mediterrània s'omplirà d'aigua aquest agostCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llac ubicat a l’Anella Mediterrània estarà ple d’aigua aquest mes d’agost. Així ho ha explicat el president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, durant la visita de les obres del Palau d’Esports, que va tenir lloc ahir. El llac serà el centre neuràlgic de la zona d’oci i de lleure, prevista per a després dels Jocs Mediterranis. Aquest espai comptarà amb embarcacions i altres atraccions, que permetran convertir la zona en un espai lúdic. Segons va explicar Ballesteros, «un cop estigui fet el forat del llac, serà necessari omplir-lo d’aigua, perquè es pugui mantenir la seva construcció». Aquesta actuació està prevista per finals d’agost.

Pel que fa al Palau d’Esports, tot i anar just de termini, és l’única obra de l’Anella Mediterrània que està en marxa. El ritme de treball és bo, i segons va assegurar Ballesteros «estem on time». Actualment, les obres, portades a terme per l’empresa OHL, es troben en una primera fase, en què es contempla la fonamentació de l’equipament i l’habilitació del primer nivell de forjat. S’estan construint els principals fonaments dels accessos al Palau, la maquinària, els vestuaris i la pista.

Segons el previst, entre els mesos de setembre i octubre s’iniciarà la segona i la tercera fase, fet que suposarà que les tres etapes de construcció estiguin en marxa de manera simultània, per tal de guanyar temps. En aquestes dues últimes fases s’afegiran dues empreses més, que s’ocuparan de l’arquitectura, de les instal·lacions i de l’estètica de diferents espais, com la graderia o la zona de premsa.

El Palau d’Esports de Tarragona 2017, un dels equipaments estrella dels Jocs Mediterranis, comptarà amb una capacitat de 5.000 espectadors. L’espai acollirà, principalment, la competició d’handbol i l’acte inaugural dels Jocs. Més endavant, després de l’esdeveniment esportiu, està previst que sigui un espai totalment equipat per acollir competicions d’àmbit nacional i internacional. Cal recordar que les obres del Palau han estat finançades pel govern català, mitjançant Infraestructures.cat, amb una partida de 10 milions d’euros.

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, es va mostrar satisfet per la manera com s’ha reconduït el projecte, i va destacar que «el projecte avança sobre els terminis previstos». Peris va assegurar que, entre finals de maig i principis de juny, el Palau d’Esports «estarà llest per poder fer les proves corresponents». Per altra banda, va destacar la bona convivència entre els treballadors. Actualment, només a les obres del Palau d’Esports, hi treballen unes 35 persones aproximadament, i en tota l’Anella Mediterrània, unes 115.

En la mateixa línia, el president de la Fundació Tarragona 2017 i alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, va destacar que «els responsables de les obres ens confirmen que s’estan complint perfectament els terminis, és per això que estem segurs que disposarem del Palau d’Esports un mes abans de l’esdeveniment».

L’Estat no respira

Per altra banda, la piscina, que s’ampliarà fins a 50 metres, encara no disposa de projecte ni de procés de licitació. Es preveu que les obres comencin a l’octubre, tot i que l’Estat espanyol encara no ha donat senyals de vida.

Durant la visita del president de la Fundació 2017 a les obres del Palau d’Esports, alguns periodistes van preguntar a Ballesteros sobre el finançament del pressupost operatiu, dels nou milions d’euros que va reclamar a Madrid per abans d’aquest 31 de juliol. L’alcalde va preferir ajornar la seva intervenció sobre aquest tema fins avui, data límit del termini.

El llac es convertirà en un espai lúdic després dels Jocs.

El llac de l'Anella Mediterrània s'omplirà d'aigua aquest agostDiari Més

Plànol del projecte d el'Anella Medinterrània.

El llac de l'Anella Mediterrània s'omplirà d'aigua aquest agostDiari Més

tracking