Diari Més

Judicial

Indemnitzen una víctima de l'estafa dels bitllets tintats amb 80.000 euros

Els tres autors han estat condemnats a sis mesos de presó, tot i que no hi entraran

Presó provisional sense fiança per l'acusat d'haver ferit amb arma blanca el seu amic

Presó provisional sense fiança per l'acusat d'haver ferit amb arma blanca el seu amicCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres homes de nacionalitat camerunesa hauran d’indemnitzar amb 80.000 euros a José Ignacio F. E. per haver comès un delicte d’estafa mitjançant el mètode dels bitllets tintats, també conegut amb el nom de wash-wash. Aquesta ha estat la pena imposada pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona. Els tres acusats també han estat condemnats a sis mesos de presó cadascun, tot i que no hi hauran d’entrar si no cometen cap delicte durant els pròxims dos anys.

Els fets es remunten a l’octubre de 2008 quan els tres individus van contactar amb la víctima amb la intenció de comprar el restaurant que aquest últim regentava a l’avinguda Ramon i Cajal de Tarragona.

En la trobada que van mantenir els quatre en un hotel de la ciutat per entregar la paga i senyal del local, els acusats van fer creure a la víctima que els diners dels quals disposaven estaven codificats. Així doncs, van aplicar diversos productes químics a uns bitllets tintats de negre per convertir-los en bitllets de curs legal. Després d’ensenyar el procés, van entregar diversos bitllets originals juntament amb bitllets falsos.

Però el ritual no va acabar aquí, sinó que van fer creure-li amb una solució química es podien multiplicar els bitllets, tot col·locant un bitllet original sobre unes cartolines blanques. Convençuda de la veracitat del mètode, la víctima va fer tres entregues de 50.000, 20.000 i 10.000 euros, que posteriorment havien de ser triplicats, mitjançant l’aplicació d’aquests líquids sobre els papers.

A principis de novembre del mateix any, la banda va intentar perpetrar la mateixa estafa a la propietària d’un bar de la plaça de la Font que estava en traspàs. Després de les negociacions, van fer-li una demostració, tot i que ella no va arribar a aportar diners en metàl·lic.

tracking