Diari Més

Neteja

Plaga de paneroles americanes a Sant Pere i Sant Pau

Malgrat haver fumigat la zona, els insectes persisteixen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau conviu un estiu més amb una plaga de paneroles. La novetat d’aquest any és que es tracta d’una variant de paneroles procedents d’Amèrica, característiques pel seu color vermellós. Sembla ser que aquesta varietat hauria entrat a la ciutat de Tarragona a través de les mercaderies del port.

Segons un veí de la zona, «enguany la situació s’ha accentuat i apareixen per centenars pel carrers». Una problemàtica que persisteix, malgrat haver realitzat un tractament de fumigació en el sistema de clavegueram, tres setmanes abans.

Una mesura, que a banda de no ser efectiva, ha creat força polèmica entre el veïnat perquè, tal i com ha explicatel jove, quan Ematsa –empresa municipal responsable d’efectuar les tasques de fumigació- va iniciar el tractament; prèviament no havia informat degudament als veïns de Sant Pere i Sant Pau per a que prenguessin les mesures corresponents, i les paneroles van començar a escalar per les façanes i terrasses dels edificis. De moment, la major plaga registrada al barri ha estat al carrer Pi i Maragall, paral·lel a Països Catalans, on els operaris de la companyia municipal fins i tot intentaven desfer-se de les paneroles escombrant.

Davant de la ineficàcia de la fumigació, un grup de finques han decidit repetir la fumigació pel seu compte, tot i que si el problema no remet en un futur, es plantegen presentar una denúncia formal a l’Ajuntament. El veíha assegurat que s’ha posat en contacte amb el consistori, via Facebook, manifestant les molèsties que aquestes bestioles ocasionen. Sense donar un termini exacte, l’Ajuntament ha respòs de forma breu que tornaria a parlar amb Ematsa per solucionar el problema.

Mentrestant, els veïns es queixen de la forta olor a sofre que puja de les clavegueres –presumptament a conseqüència dels productes utilitzats en la fumigació- i preocupats expressen que «ni tan sols descansen tranquil·lament per la nit ja que aquest tipus de panerola vola i entra per les finestres». «Hem de tenir les cases pràcticament segellades», postil·la el tarragoní.

Plaga de paneroles americanes a Sant Pere i Sant Pau

Plaga de paneroles americanes a Sant Pere i Sant PauGoogle

tracking