Diari Més

Veïnal

Els veïns del Barri del Port demanen solucions pel sistema de clavegueram

L’Associació exigeix a l’Ajuntament que la brigada municipal netegi la zona per eliminar pudors i brutícia, després d’episodis de pluja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Quan plou, som conscients que no podem sortir al carrer», explica Begoña Fernández, una veïna del carrer Reial. El sistema de clavegueram del Barri del Port no assumeix la totalitat de la pluja, la qual cosa fa que sobresurti l’aigua de les clavegueres, que els carrers s’inundin i que estiguin plens de brutícia, aigües fecals, rates i paneroles. Els veïns demanen a les administracions que busquin una solució.

«El problema és que tota la porqueria de la ciutat fa cap al Barri del Port», comenta Rosa Puig, presidenta de l’Associació de Veïns. «Per això demanem que quan plogui, la brigada municipal vingui a netejar la zona», afegeix. Segons els veïns, la pudor dels carrers és inaguantable, els lavabos de les cases particulars s’embossen i els pàrquings queden inundats. «Aquesta no és manera de viure», explica Begoña Fernández.

El problema és que la cavitat de les clavegueres del barri és insuficient i no poden tragar tota l’aigua de la pluja. Aquesta problemàtica també existeix al barri del Serrallo. Però la solució és complicada, ja que la zona es troba al nivell del mar i, per tant, no es poden ampliar. Des de l’Associació de Veïns del Barri del Port es demana que es porti a terme un estudi sobre la ubicació de les clavegueres. «Creiem que la poca inclinació dels carrers també és un dels factors que dificulta el bon funcionament del sistema de clavegueram», explica la presidenta de l’entitat.

Els carrers que es veuen més afectats per aquesta situació són l’Smith, Castaños, Lleó, Reial i, sobretot, el carrer de Misericòrdia. Alguns veïns han decidit construir uns taulons de fusta i de ferro per col·locar a les entrades dels edificis i així evitar que l’aigua entri a les cases. «No podem viure així, nosaltres no som una deixalleria, som un barri», reivindica Begoña Fernández.

Es tracta d’un problema històric. La presidenta de l’Associació de Veïns recorda que fa aproximadament 40 anys, la zona ja patia aquestes inundacions. «Fa molts anys que lluitem i cada vegada rebem més queixes», explica Rosa Puig. Els veïns ja s’han reunit amb diversos partits polítics per solucionar el problema, però gairebé tots justifiquen que «la solució és complexa perquè el barri es troba al nivell del mar».

El passat mes d’abril, es van portar a terme les obres de renovació del clavegueram del carrer Lleó. Es van substituir més de 500 metres de xarxa de clavegueram, però el problema encara segueix present i la brutícia no ha cessat. Els veïns estan cansats d’aquesta situació, i asseguren que «si això no canvia, ho haurem de denunciar».

Els veïns del Barri del Port  demanen solucions pel sistema de clavegueram

Els veïns del Barri del Port demanen solucions pel sistema de clavegueramCedida

tracking