Diari Més

Seguretat

Una app facilitarà l'accés al telèfon d'emergències 112 als refugiats

Interior i Telefónica signen un conveni de col·laboració que millorarà la integració d’aquestes persones

Una app facilitarà l'accés al telèfon d'emergències 112 als refugiats

Una app facilitarà l'accés al telèfon d'emergències 112 als refugiatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Interior, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i l’empresa Telefónica van presentar ahir un conveni de col·laboració per facilitar a les persones sol·licitants de protecció internacional o refugiades a Catalunya la distribució de l’aplicació mòbil (APP) 112 Accessible per a telèfons intel·ligents. L’objectiu és el de facilitar-los el contacte amb el telèfon d’emergències 112 de Catalunya (CAT112). El conseller d’Interior, Jordi Jané, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós i el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura van presentar l’aplicació per a telèfons mòbils acompanyats del director del CAT112, Federic Adan.

El titular d’Interior va explicar que, tot i que es tracta d’una eina que ja existia per a altres sectors, com ara les persones sordes o els turistes o universitaris, en aquesta ocasió es podrà donar un servei molt important també a les persones refugiades. Així, va valorar positivament el fet que «la tecnologia es posi al servei de la seguretat quan les persones ho necessiten. La tecnologia ens ha d’ajudar a fer-nos entendre i allò que li passa ho puguem saber per atendre’l el més aviat possible». El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va assegurar que «Catalunya és un país segur i una de les coses que més valoren les persones que vénen a viure aquí és la seguretat. Estem preparats per acollir, tenim un model basat en el consens, el treball multinivell, el reconeixement de drets i l’esforç mutu dels que arriben i dels que ja hi som».

Amorós també va explicar que «aquest 2016 hem passat de 28 a 250 refugiats acollits, no tants com voldríem però, en tot cas, nou vegades més que fa quatre mesos. Tenim 1.100 places d’allotjament disponibles i preveiem tenir-ne 1.800 de cara al setembre i 4.500 el 2017».

El director del CAT112, Federic Adan, va destacar que «en un Estat del Benestar l’Administració no pot girar l’esquena a ningú». «Creiem que és bàsic que les persones que arriben a Catalunya puguin tenir accés directe al telèfon d’emergències 112», afegia. Per la seva part, el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura va subratllar que l’empresa Telefónica ja té una plataforma dedicada a les persones refugiades i, per tant, «aquesta iniciativa s’afegeix a la feina que ja estem fent des de Telefónica».

tracking