Diari Més

Comunicació

Correal rectifica i la moció del CUP per debatre l'article no arriba al ple

«El meu article hauria fet gràcia fa 40 anys»

Un dels arxius de resposta a la rectificació del director de Diari de Tarragona.

Correal rectifica i la moció del CUP per debatre l'article no arriba al ple@ElenaGavalda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Ramon Correal, director del Diari de Tarragona, ha diferència del que va expressar el mateix dijous a la tarda a l'entrevista que li van fer al programa de ràdio Versió Rac1, aquest divendres ha decidit rectificar i fer-se enrere de l'article d'opinió masclista que va publicar dimecres a la secció diària del 'Blog del Director'.

Si l'article de dimecres es titulava 'Sí és sí, o no', en aquesta ocasió era un inequívoc 'No és no'. Correal confessa en l'article que una amiga li ha fet veure l'equivocació de l'article anterior i demana disculpes per haver fet un «comentari antic en un context 'molt susceptible'». El director del rotatiu afirma que el seu article «hauria fet gràcia fa quaranta anys quan els usos socials i la moral eren uns altres. Ara no.»

Correal clou el seu article de disculpa amb un «No és no», tot i que afegeix l'afegitó de «(Menys en política)».

Doncs la política, en aquest cas la d'àmbit municipal, també ha estat protagonitzada en part aquest divendres pel rebuig a l'article de Josep Ramon Correal. La CUP presentava al plenari municipal una moció (que finalment reclamava una acció conjunta de suport a la campanya de l'Ajuntament contra el sexisme a les activitats festives i d'oci) que es presentava pel tràmit d'urgència. Aquest tràmit, en primera instància, havia de ser aprovat per la majoria del plenari per poder arribar a discutir el contingut de la moció. I no va passar. Mentre la CUP i ERC hi votaven a favor. Iniciativa, CiU i Ciutadans i la resta de formacions, les de l'equip de govern (PSC, PP i Unió) votaven en contra. ICV i C's justificaven el seu vot en considerar que, malgrat rebutjar el contingut de l'article, aquest era una opinió d'un periodista que no havia de debatre's en una institució com la municipal. De manera simbòlica (només quedaven per debatre els precs i preguntes), els regidors de la CUP han decidit abandonar els seus seients en senyal de protesta.

Qui sí que, de nou, ha debatut l'article i la rectificació ha estat la societat representada a les xarxes socials i que, de manera majoritària, han considerat que més que una rectificació, l'opinió de Correal d'aquest divendres era una 'justificació'.

tracking