Diari Més

Societat

Tarragona engega una campanya per prevenir conductes sexistes de festa

Es pretén ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat i animar les dones i el seu entorn que denunciïn

Tarragona engega una campanya per prevenir conductes sexistes de festa

Tarragona engega una campanya per prevenir conductes sexistes de festaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona dóna aquest cap de setmana el tret de sortida a 'Respecta'm', una campanya de prevenció de conductes sexistes en l'oci de la ciutat, especialment en contextos festius i nocturns. La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest dimecres 20 d'agost en presència de la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, la consellera de Festes, Begoña Floria i representants del Komando Nits Q, un grup de joves agents de salut que protagonitzaran algunes de les accions de la campanya.

Els principals objectius de la campanya són ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat, prevenir l'assetjament i apoderar les dones i el seu entorn a que denunciïn i sancionin aquest tipus de conductes sexistes.

D'aquesta manera es vol actuar davant de pràctiques sexistes quotidianes que en molts casos s'entenen com a comportaments naturals i sobre els quals no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori: comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits, acorralaments o insistències davant d'una negativa. Moltes d'aquestes conductes acostumen a tenir lloc en jornades festives o en el marc de l’oci nocturn per la probabilitat d'existència d'alcohol o altres drogues.

Diferents accions es desenvoluparan de manera paral·lela per fer arribar els missatges de la campanya a la màxima població possible. Aquest dissabte 23 de juliol tindrà lloc la primera sortida del grup Komando Nits Q, un grup de joves agents de salut que a les portes dels locals d'oci nocturn repartiran material informatiu i polseres de la campanya.

En pocs dies també es difondran missatges a les xarxes socials i es penjaran cartells, banderoles i grafits biodegradables amb alguns dels missatges clau de la campanya com: "La meva manera de vestir no és excusa", "Només el sí és sí", "Estem apretats però no em toquis".

A partir del setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar, començarà la segona fase de la campanya, que inclourà tallers i programes específics per als alumnes de secundària en el marc de les accions que el Servei de Prevenció de les Addicions i el Departament de Polítiques d'Igualtat ja realitzen regularment als centres educatius de la ciutat.

tracking