Diari Més

Internacional

Més de 350.000 signatures demanen un judici per la tragèdia de la Love Parade

Els familiars de les víctimes les lliuraran al Tribunal de Düsseldorf, el pròxim dilluns, després que la justícia alemanya decidís tancar el cas

Més de 350.000 signatures demanen un judici per la tragèdia de la Love Parade

Més de 350.000 signatures demanen un judici per la tragèdia de la Love ParadeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els familiars de les víctimes de la tragèdia de la Love Parade presentaran més de 354.800 signatures al Tribunal Superior de Düsseldorf, el pròxim dilluns, per tal de reclamar que reobrin el cas i celebri un judici després que tanquessin la investigació.

La justícia alemanya va decidir arxivar-la el passat abril, deixant enrere la mort de 21 joves i més de 600 ferits, arran de l’allau humana que es va produir en aquest festival de música dance i electrònica que no complia les normes de seguretat i va superar el seu aforament. Dues de les víctimes eren de Cambrils i Tarragona: Marta Acosa i Clara Zapater, filla de l’exregidor socialista a Tarragona, Francisco Zapater. Havien assistit al festival per celebrar el final de curs durant l’Erasmus a la ciutat, quan van quedar atrapades al túnel, on van morir ofegades. Francsico Zapater explica que «el termini per a la recollida de signatures de suport, a través del portal Change.org, el tanquem avui a les dues del migdia».

A partir d’aquí, la seva família i la resta dels afectats viatjaran divendres fins a Alemanya per viure els actes d’homenatge, sis anys després de la tragèdia d’un 24 de juliol que commocionava tot Europa. Zapater subratlla que el procés judicial «ha estat una càrrega pesada. Lluitar contra un sistema judicial que, després d’anys insistint, et nega la celebració del judici és molt dur. Ha estat una frustració total, però no pararem fins que es faci justícia. És la lluita de David contra Goliat».

Es preveu que aquest dissabte celebrin una missa amb tots els familiars i les autoritats a Duisburg, mentre que diumenge, es concentraran en el lloc dels fets per homenatjar les víctimes, així com l’acte conegut com el de Les mil espelmes, que encendran en la memòria dels joves.

Francisco Zapater recorda també que, «fa uns dos mesos, vam presentar un recurs d’apel-lació en contra de la decisió del Tribunal de Duisburg i espero que es resolgui a finals d’any o durant l’últim trimestre».

En aquest sentit, lamenta que el jutjat alemany argumentés que les proves eren insuficients per mantenir l’acusació als sis funcionaris de l’Ajuntament de Duisburg i als quatre treballadors de l’empresa organitzadora, Lopavent.

Tots deu, estaven acusats d’homicidi imprudent i lesions imprudents des de fa dos anys. A la vegada, posava com a exemple el cas del Madrid Arena, que va ocórrer dos anys després, i que també va resultar en diversos morts per ofegament. «Ells estan tenint judicis i condemnes. Van tenir el judici i estan esperant la sentència. Alemanya sembla un país modern, però el sistema judicial està més endarrerit que el nostre», explicava Zapater. Per aquest motiu, agraeix el suport rebut i està disposat a «tocar la fibra» del Tribunal Superior de Düsseldorf entregant les signatures en paper.

De fet, aquesta recollida de mostres de suport va iniciar-la Gabi Müller, la mare d’una de les víctimes alemanyes i s’hi va afegir les famílies catalanes i una d’italiana. Després de tres mesos, Alemanya ha aportat més de 61.000 mostres de suport, Itàlia n’ha reunit al voltant de 36.000 i l’Estat espanyol ha superat les 242.000.

tracking