Diari Més

Infraestructures

Adif començarà les obres a l'estació de Tarragona en plena temporada turística

La millora de l'estació començarà l'1 d'agost i s'allargaran durant 11 mesos

Adif ha rebut ofertes de 28 empreses per les obres de l'estació de tren

Adif ha rebut ofertes de 28 empreses per les obres de l'estació de trenCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les anunciades obres de millora de l'estació de Tarragona començaran finalment el pròxim 1 d'agost. Adif destinarà 3.165.406,4 euros a la inversió, que preveu, entre altres coses la instal·lació d'ascensors i escales mecàniques a les andanes principal i la segona, que també serà ampliada.

Per poder realitzar les obres sense problemes en la circulació, Adif ha previst modificar l'actual configuració de les vies. Així, està previst que s'alcin els elements de superestructura de la via 4 per tal d'alliberar espai per ampliar la segona andana, que de mitjana farà 7,8 metres d'amplada. La distància longitudinal total també s'ampliarà, passant dels 318 metres de longitud actuals als 370. Al mateix temps es col·locarà una nova marquesina. D'altra banda, també s'alçaran les andanes fins als 68 cm des de la cota de la via perquè sigui més fàcil l'accés als vagons.

A banda de la millora dels espais a les andanes, en general també es farà la renovació de la il·luminació a l'estació. Les obres també inclouen la millora del pas inferior entre andanes. Aquest tindrà nou paviment, revestiment lateral i fals sostre. També se'n millorarà l'enllumenat interior.

Segons Adif, la planificació del desenvolupament de les obres s'ha fet de tal manera que es puguin «compatibilitzar l'execució de les mateixes amb el funcionament de les instal·lacions, minimitzant l'afecció als usuaris, establint itineraris alternatius en funció de les diferents fases d'obra».

El contracte de les obres va ser adjudicata la UnióTemporal d'Empreses (UTE) formada por les companyies CLM Infraestructuras y Servicios i Coymal,i les obres tenen un termini d'execució previst d'11 meses.

tracking