Diari Més

Policial

La broma de la falsa bomba queda impune i no es considera delicte

L’autor dels fets és propietari d’un comerç, situat al mateix carrer del bar on va aparèixer l’artefacte

La broma de la falsa bomba queda impune i no es considera delicte

La broma de la falsa bomba queda impune i no es considera delicteDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els fets ocorreguts el passat dijous a un bar del carrer Reding, un home va col·locar un fals paquet bomba, han quedat en res. Els Mossos d’Esquadra defineixen la desafortunada actuació com «una broma». L’home que va espantar la clientela del bar no ha rebut cap tipus de sanció ni tampoc ha hagut de presentar-se davant de cap jutjat.

Els fets van tenir lloc el passat dijous, quan el propietari del Bar Super va trobar un paquet bomba a sobre de la màquina de tabac. Espantat, va trucar als Mossos d’Esquadra, que van arribar de seguida al lloc dels fets.

El paquet marró, contenia una pila i uns cables soldats amb estany a l’exterior. En un primer moment, el propietari del bar va preguntar als clients si el paquet era d’algú. Ningú en sabia res. Durant una estona, el pànic es va apoderar de l’ambient.

Els Mossos i el propietari del bar van revisar les imatges de les càmeres de seguretat de l’establiment i va ser llavors quan es van assabentar que la persona que va deixar el sospitós paquet era un client habitual de l’establiment. L’home, d’uns 50 anys i veí de la zona, va entrar al bar, va demanar un cafè i va deixar el paquet a sobre de la màquina de tabac. Els Mossos van anar a buscar-lo.

L’home va demanar perdó i va explicar a la policia que havia estat una broma. Els veïns de la zona definien l’acció com «una broma de molt mal gust».

Fonts policials asseguren que l’autor dels fets és propietari d’un comerç del mateix carrer Reding. Segons la policia, l’amo del bar va declarar que acceptava la broma i que, per tant, no volia posar cap denúncia. Ara bé, també va assegurar que, a partir de llavors, l’home tenia l’entrada prohibida al seu bar.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra tampoc van tramitar cap denúncia, ja que, segons expliquen fonts policials, el propietari de l’establiment no va patir danys ni perjudicis.

No tots els casos són iguals

La impunitat davant d’aquest tipus d’actes no és habitual. Per norma general, la justícia crida als autors per tal d’aclarir els fets. Aquest és el cas de l’home que va amenaçar de fer esclatar un fals cinturó d’explosius al bingo del raval de Jesús de Reus, el passat 2015. Tot i que la Fiscalia Provincial de Tarragona sol·licitava un any de presó per a l’acusat, l’home va quedar absolt del delicte de desordres públics que l’imputava el Ministeri Fiscal. Tant un com l’altre van aconseguir crear un episodi d’alarma social.

tracking