Diari Més

Economia

Obren les ajudes pels armadors i pescadors d'arrossegament

Les prestacions s’emmarquen en el Fons Europeu Marítim de la Pesca

Obren les ajudes pels armadors i pescadors d'arrossegament

Obren les ajudes pels armadors i pescadors d'arrossegamentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat les ajudes destinades a la paralització temporal d’activitats pesqueres de les embarcacions d’arrossegament de la demarcació de Tarragona pel 2016. Aquestes es destinaran als armadors, però també als pescadors. Els ajuts s’emmarquen en el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP). De manera que les partides pressupostàries que faran possible aquestes aportacions provenen d’aquest fons europeu, però també van a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA). Els armadors de la demarcació de Tarragona rebran fins a un import màxim de 439.723,95 euros i els pescadors fins a un màxim de 216.000 euros.

Cal recordar que, enguany, bona part de les aturades biològiques o veda de les embarcacions d’arrossegament dels ports de Torredembarra, Tarragona, Cambrils, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar s’han dut a terme entre l’1 i el 30 de juny.

D’aquesta manera, es dóna resposta a una reclamació que, en els darrers anys, ha provocat manifestacions i actes de reivindicació per part de pescadors i armadors del sector. De fet, la problemàtica se suma a la situació que també pateixen els pescadors del peix blau que, fa temps, denuncien la manca d’exemplars d’espècies com la sardina o la petita dimensió del seitó. Més enllà de subsistir amb pagues de poc més de 300 o 400 euros al mes, els pescadors han exigit l’elaboració d’un estudi per tal de conèixer quins són els factors que produeixen aquesta baixa i l’arribada dels ajuts econòmics procedents d’Europa que, des de fa més de dos anys, no s’havien convocat.

Una altra de les promeses que va fer el govern de la Generalitat per tal de respondre a la problemàtica dels pescadors de la llum va ser la possibilitat de pescar tonyina blanca, tot i això, encara no s’ha posat en marxa.

tracking