Diari Més

Municipal

Recollida de signatures a Change.org per regular la música en viu a Tarragona

La iniciativa està prop del miler d'adhesions i té l'origen en la prohibició d'actuacions als 'xiringuitos'

Imatge que il·lustra la petició.

Recollida de signatures a Change.org per regular la música en viu a Tarragonachange.org

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic Carles Vergés ha engegat a la plataforma online change.org una recollida de signatures per tal de fer arribar a l'Ajuntament de Tarragona la petició de què es redacti una normativa «transparent i objectiva» que no generi interpretacions polítiques ni tècniques per poder realitzar activitats musicals i culturals a la ciutat de Tarragona i que aquestes garanteixin «el descans dels veïns». SIGNAR

La petició es va activar a change.org a mitjans de setmana i a hores d'ara està a prop d'assolir el miler de signatures. L'origen de la petició és el decret municipal de l'Àrea de Territori que en virtut de la regulació dels usos a les platges determinava la prohibició de realitzar música en viu als 'xiringuitos' de manera habitual (només s'admeten algunes excepcions molt extraordinàries).

El grup municipal de Ciutadans ja va expressar el passat 12 de juliol la seva oposició al decret. De fet, el regidor de C's Rubén Viñuales assenyalava que era «injust que es prohibeixi qualsevol activitat musical quan als titulars dels «xiringuitos» se'ls oferia per contracte la possibilitat de celebrar dues o tres activitats musicals a l'any». VEURE

Una polèmica afegida ha estat el fet que el tinent d'alcalde de Territori, Mobilitat i Patrimoni Municipal, Josep M. Milà, a una pregunta de la regidora de la CUP en una comissió de la seva àrea, negués l'existència del decret que prohibia les actuacions en viu i només indiqués que aquestes no estaven permeses perquè s'havien produït problemes de massificació en actuacions precedents.

La recollida de signatures de Carles Vergés inclou enllaços als dos documents: DOCUMENTS

En qualsevol cas, la petició de signatures pretén que es reformuli la normativa municipal, que actualment està basada en la legislació catalana sobre Espectacles Públics i Activitats Recreatives, coneguda com a REPAR.Segons explica l'autor de la iniciativa, Carles Vergés, «aquesta normativa ha generat controvèrsia i ha estat motiu de queixa i indignació per part de tota mena d'agents culturals durant aquests sis anys d'aplicació».

D'acord amb els arguments de Vergés, l'Ajuntament de Tarragona utilitza la normativa de la Generalitat «a discreció» i aleshores l'única manera de què a Tarragona es puguin fer programacions culturals al carrer «és sota l'auspici i coorganització de l'ajuntament, la qual cosa dóna peu a tràfic d'influències i prevaricació».

La demanda d'una nova normativa, segons Vergés, es per posar fi a situacions de molèsties als veïns o de programacions mal gestionades «precisament per solucionar aquest problema demanem una normativa que no sigui discrecional (a dit) i que no permeti que uns puguin generar molèsties i que els altres siguem multats i criminalitzats».

tracking