Diari Més

Festes

Santa Tecla 2016 no tindrà got reutilitzable

L'Ajuntament diu que s'ha trobat amb problems logístics que impediran arribar-hi a temps

Imatge d'arxiu de brossa acumulada després d'una celebració festiva a Tarragona.

Santa Tecla 2016 no tindrà got reutilitzableCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les conselleries de Neteja Pública i Festes han acordat posposar la proposta d’implantar un got multiús per als esdeveniments festius, previst inicialment per aquesta Santa Tecla 2016.

El consistori s'ha reunit,els mesos de juny i juliol, amb els principals responsables dels bars de la Part Alta que disposen de barra durant els dies festius, lloc on s’anava a engegar la campanya, i segonsel que ha destacatla consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez, «hi havia aspectes logístics a millorar, que no es podien complir per falta de temps per a la festa major d’enguany».

Durant el tercer trimestre es reprendran les reunions per tal de dur a terme la implantació del got ecològic, i poder-lo posar en marxa al llarg del 2017. La consellera afirmava, respecte de la necessitat del got multiús, «és un pas important a favor de la neteja de l’espai públic, de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, que comporta la reducció de residus entre un 60-80% en esdeveniments d’aquests tipus».

Només a la plaça de la Font,després d'un dels actes de Santa Tecla, segonsMartínez«es poden arribar a recollir uns 10m3 de residus, que són principalment gots de plàstic d'un sol ús; que suposen un total de 300.000 gots d'un sol ús i per tan una xifra important», i afegia, «per dur a terme la neteja de la plaça de la Font, s'han d'utilitzar dues escombradores que han de fer tres viatges per buidar el dipòsit de residus, destinant aproximadament tres hores i amb un cost aproximat de 500€ per nit».

Imatge d'arxiu de diverses persones amb uns barrilets de Mamadeta a una SantaTecla.

Santa Tecla 2016 no tindrà got reutilitzableCristina Aguilar

tracking