Diari Més

Videojocs

El Pokémon GO revoluciona el món, i també als 'gamers' de Tarragona

Tot i que l’aplicació no ha sortit oficialment encara a Espanya, ja són uns 100 joves els que viuen enganxats al joc de mòbil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara no ha arribat oficialment a Espanya (els aficionats diuen que ho farà aquest dilluns, tot i que la companyia no sembla confirmar-ho) però el joc Pokémon GO, està trastocant als joves de Tarragona, ja que molts s’ho han descarregat de pàgines americanes. Veure a nois i noies enganxats als seus telèfons mòbils pel carrer ja era habitual, però ara ho serà encara més, ja que la nova aplicació de Nintendo consisteix a buscar pels carrers de forma virtual Pokémons, les famoses criatures que, des de fa anys, colonitzen televisió i jocs de rol. I és que l’aplicació obliga als seus usuaris a recórrer les vies de la ciutat per poder-ne trobar de nous, o fins i tot per iniciar una batalla amb altres oponents. «Per jugar, cal sortir de casa», apuntava la Cristina Porta, qui juga amb d’altres dos tarragonins, l’EloiVergés i el Jesús Cañís.

A la pantalla del terminal, l’usuari pot seleccionar si vol veure el mapa de Tarragona o si bé prefereix veure a través de la càmera, el carrer que té davant dels seus ulls. Així que no és estrany veure córrer per la Rambla Nova uns joves exclamant «allí hi ha el Pikachu! (una de les bèsties). Al seus terminals la criatura pot aparèixer perfectament seguda al costat de l’avi de la Rambla. Tot i que només ho veurà qui tingui el joc obert. El més cridaner de tot plegat és que aquests pokémons no apareixen a l’atzar, la companyia Nintendo ha estat elaborant ciutat per ciutat el mapa amb tots els elements. Així, a Tarragona han seleccionat alguns dels espais més icònics per convertir-los en un espai de recompenses (ho anomenen Poke-parades) d’obligat pas pels jugadors. A la llista, d’entre les desenes de llocs, destaquen per exemple el monument dels Castellers o la font del Centenari. També han seleccionat d’altres espais rellevants per convertir-los en «gimnasos virtuals», on es desenvoluparan els enfrontaments entre bèsties. Per això, ahir a la tarda, per exemple, hi havia un grapat de nois jugant al mòbil a la porta del Poliesportiu del Serrallo (un d’aquests indrets triats), sense que els qui passaven per la vora sabessin massa bé que els tenia tan ocupats a tots plegats alhora.

El joc té tots els ingredients per convertir-se en una nova excusa per fer turisme i descobrir una ciutat tot jugant, ja que l’usuari està obligat a moure’s pels punts principals de la localitat. Precisament, la nova edició d’ExpOtaku Tarragona que comença divendres promet ser la primera demostració d’això. «Vindrà molta gent de Barcelona per caçar alguns Pokémons que allí és estrany que apareguin, i en canvi, aquí són molt comuns», apuntava la Porta. Un altre dels elements més curiosos és que Nintendo ha mimat fins a tal punt el producte que, fins i tot, ha segmentat Tarragona (i qualsevol dels municipis) per zones, per tal de fer aparèixer una o d’altra mena de bèstia. «Al Serrallo t’apareixen Pokémons de mar, com el Magikarp (un peix), a la Rambla molts dels més populars», apuntava Cañís. «A l’estació de tren, com que és una zona on hi ha commutadors elèctrics en suren d’elèctrics, com el Magnemite», comentava Vergés.

Tot i que no és ni la versió oficial del joc, a Tarragona ciutat, Vergés, un dels coordinadors de tornejos del joc de Pokémon amb cartes (l’entreteniment anterior a l’arribada de la versió mòbil), calcula que un centenar de nois i noies ja l’estan utilitzant. Així que no seria d’estranyar que a partir l’arribada oficial al PlayStore i l’AppleStore (els punts de descàrrega), la xifra creixi de forma espectacular. Ja s’ha establert, fins i tot, un punt clau: el Parc de la Ciutat. Allí alguns joves deixen «mòduls esquer» (una mena de símil telemàtic als dels peixos) per tal de què més bèsties virtuals s’acostin. I és que, en aquesta primera fase del joc, el més important és recol·lectar els elements. Més endavant, quan ja tinguin moltes més bèsties emmagatzemades als seus terminals, es tractarà de competir en grups per aconseguir dominar territoris, virtuals òbviament.

Pàgina oficial de PokemonGo en castellà

PokemonGo

El Pokémon GO revoluciona el món, i també als 'gamers' de Tarragona

El Pokémon GO revoluciona el món, i també als 'gamers' de TarragonaElena Pedrola

El Pokémon GO revoluciona el món, i també als 'gamers' de Tarragona

El Pokémon GO revoluciona el món, i també als 'gamers' de TarragonaElena Pedrola

tracking