Diari Més

Policial

Alerten del robatori de carteres a turistes als voltants de la Catedral

Els lladres es fan passar per visitants i, després de sostreure-les, les abandonen en diferents punts del recinte de culte

La Plataforma per la Llengua ofereix als turistes aprendre català

La Plataforma per la Llengua ofereix als turistes aprendre catalàCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns i comerciants de la Part Alta alerten de la presència de carteristes prop de la Catedral de Tarragona. El modus operandi que utilitzarien els lladres consistiria a infiltrar-se i fer-se passar també per turistes per tal d’apropar-se als visitants i, així, aconseguir que el robatori sigui més fàcil i dissimulat. Una comerciant de la zona assegura que, «des de finals de juny i durant aquest mes, hem pogut veure com hi ha persones que s’aprofiten dels turistes i els roben les carteres». Així, destaca que «aquesta situació ja s’havia donat altres vegades, però enguany és més habitual».

De fet, alguns comerciants de la zona han arribat a enregistrat aquestes aproximacions a turistes mitjançant un telèfon mòbil, i alguns asseguren que «ja tenim controlats qui són», a la vegada que intenten alertar als seus clients cada cop que veuen algun moviment sospitós. De fet, fonts pròximes a la Catedral reconeixen que, «des de començament de la temporada alta, ja hem trobat cinc o sis carteres amagades o tirades de qualsevol manera pels racons del recinte». En aquestes, però, no hi havia diners, però sí la documentació. Un altre comerciant destaca que, «de vegades, es tracta de dos homes joves que van ben vestits, però en altres ocasions és una parella que s’apropen quan veuen grups de gent que van per lliure o que formen part d’un grup guiat». Per aquest motiu, alguns dels veïns demanen més presència policial.

Brutícia i paneroles

D’altra banda, aquest estiu continuen les queixes de veïns i venedors del Pla de la Seu i la plaça Santiago Rusiñol pel que fa a l’acumulació de brutícia, la pràctica del botellón i l’aparició de paneroles. Susana Álvarez, comerciant de la zona, subratlla que «tot i que el botellón a les escales de la Catedral és habitual tot l’any, durant els mesos d’estiu empitjora, ja que creix el nombre de transeünts i hi ha gent que ve d’altres llocs que orina també pels carrers i la font». Lamenta que «com ja és habitual, cap al vespre comencen a sortir paneroles de la part de baix i pugen escales amunt. Surten de qualsevol forat que presenta la mateixa pedra».

Per la seva banda, però, diu que «no he vist cap moviment estrany, ni se m’han queixat els clients de robatoris, sinó de les persones que consumeixen alcohol a les escales de la Catedral». Recorda que, «l’any passat, vam viure situacions pitjors, quan hi havia persones que, fins i tot, defecaven i feien molta pudor».

tracking