Diari Més

Concurs de Focs

La Pirotècnia Valenciana també va ser la millor pels tarragonins

Gairebé 2.000 teleespectadors de TAC12 van votar per escollir el millor castell de focs del concurs celebrat fa dues setmanes

El director de TAC12, el representant dela pirotècnia i la regidora Begoña Floria.

La Pirotècnia Valenciana també va ser la millor pels tarragoninsCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes (València) ha estat també la millor pirotècnia del Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona, segons els gairebé 2.000 teleespectadors de TAC12. Tant el públic com el jurat tècnic ha coincidit a l’hora de prendre la decisió. El premi, que ha recollit Sergio Maripau, representant de la Pirotècnia Valenciana, és un trofeu elaborat pel joier tarragoní Joan Blázquez.

A través de la web de la televisió local i de la pàgina web www.participo.cat, els teleespectors van poder decidir quina pirotècnia va ser la millor del Concurs. Tot i que el primer premi ha coincidit amb el del jurat tècnic, les altres posicions han quedat en diferent ordre. Sergio Maripau, representant de la pirotècnia guanyadora, s’ha mostrat molt satisfet amb el premi i ha assegurat que «és un goig arribar al cor dels tarragonins». A més, ha explicat al Diari Més que «no hi ha gairebé ciutats que estimin tant aquesta pràctica, ja que les retransmissions en directe de castells de focs no es fan ni per Falles a València».

Un repte assolit

Per primer cop a la història de la ciutat, la televisió local es va atrevir a retransmetre en directe els quatre dies de Concurs de Focs Artificials. Per TAC12 ha estat un repte superat amb bona nota. A més, aquesta iniciativa ha permès que els ciutadans poguessin tornar a donar la seva opinió respecte als castells de focs, una fórmula que s’havia perdut.

Quinze persones, entre presentadors, especialistes i tècnics, formaven l’equip de les retransmissions. «Hem après molt d’aquesta experiència i ens hem demostrat que som capaços de fer-ho», explica Xavier Abelló, director de TAC12.

tracking