Diari Més

Societat

El 'cruising' s'estén a centres comercials i polígons industrials

A través d’internet fixen més de 70 punts a tota la demarcació on duen a terme aquesta pràctica, també a platges i boscos

El 'cruising' s'estén a centres comercials i polígons industrials

El 'cruising' s'estén a centres comercials i polígons industrialsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pràctica del cruising –mantenir relacions sexuals entre desconeguts en llocs públics– arriba als nuclis urbans de les ciutats. Més enllà de llocs que ja es podrien considerar com habituals, com platges i boscos, la tendència d’aquestes trobades furtives s’està estenent en centres comercials i establiments, així com en polígons industrials i estacions d’autobusos. A través d’internet, es poden trobar descrits més d’una setantena d’espais a tota la demarcació en la qual s’acostumen a concretar aquest tipus de cites.

Alguns dels punts més destacats són els banys de centres comercials i d’oci com el del Parc Central de Tarragona, el Pallol de Reus o Les Mates, al Vendrell. De fet, també estableixen espais pròxims al polígon comercial de Les Gavarres –concretament el carrer Plom que es troba també prop del polígon Riu Clar– com a punts de trobada. En el cas de Reus, destaquen punts del Tecnoparc –tot i que aquests ja quedarien més allunyats del centre de la ciutat–, els jardins pròxims al centre comercial Carrefour i el pàrquing soterrani d’un altre supermercat. A la xarxa, també situen el polígon industrial de Valls, com un lloc ideal per a la pràctica del cruising. Cal destacar que es pot trobar, de manera ràpida, un mapa interactiu en el qual assenyalen totes aquestes ubicacions, a la vegada que, com a usuari, es pot afegir nous indrets. La llista d’espais s’estén en gairebé tots els municipis costaners, com Salou, la Pineda, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, Torredembarra, Calafell, Coma-ruga, Roda de Berà, Tamarit, l’Ametlla de Mar, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, però també a l’interior en localitats com Alcover, Valls o l’Arboç. D’altra banda, a l’hora de concertar aquestes pràctiques sexuals a la via pública, existeixen diversos fòrums cibernètics a través dels quals els usuaris indiquen les seves preferències i, constantment, plantegen nous espais per a la pràctica del cruising. «Ara, algú per l’estació d’autobusos de Tarragona?». Aquesta és alguna de les preguntes que es poden trobar a través dels fòrums a l’hora de citar-se. En aquest sentit, l’usuari demandant pot rebre respostes de tota aquella persona registrada i concretar la trobada.

No obstant això, aquestes trobades sexuals a la via pública –penalitzades per normatives municipals– s’han concentrat, en els darrers anys, en platges i boscos, allunyats de les mirades. Alguns indrets de Tarragona són Cala Romana, la Savinosa o Mas Miquel. També espais com la platja del Torn de l’Hospitalet de l’Infant, la zona del Pinaret i la platja Paradís de Cambrils, la Waikiki a Tamarit o les platges Llarga i la dels Capellans de Salou. Així mateix, també es poden trobar llocs curiosos com l’Ermita de Sant Bertomeu, prop de la Fatarella, el Far de Torredembarra, una àrea de pícnic a Roda de Berà o el bosc pròxim al camp de futbol d’Alcover.

tracking