Diari Més

CIvisme

Excrements humans i deixalles a les escales del carrer del Vapor

Els veïns diuen que, des de l’obertura al maig, és un espai dels sense sostre i joves problemàtics

En un lateral de les escales s'acumulen peces de roba i desenes de llaunes i ampolles d'alcohol.

Excrements humans i deixalles a les noves escales del carrer del VaporJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament va destinar enguany a la reforma de les escales fixes que comuniquen el carrer Zamenhoff amb el del Vapor 20.105,74 euros, per tal de poder-les reobrir en observar-se mancances de seguretat en l’estructura. No han passat ni dos mesos (es van obrir a finals de maig) i, des d’aleshores, no han deixat de sorgir problemes. Aquest diari publicava a finals de juny que s’estaven produint baralles de joves amb pedres al renovat entorn. Ara cal sumar-hi una nova preocupació veïnal: les escales i tota la zona de pas que l’envolta s’han anat omplint de deixalles, i fins i tot, de quelcom més preocupant, doncs estan apareixent excrements humans i restes de paper higiènic utilitzats en dos punts del recorregut.

A més, l’olor d’orina al primer tram per la banda de Zamenhoff és del tot insuportable. Segons expliquen a Diari Més els veïns, s’està convertint en un punt habitual per dormir de diversos sense sostre. «Trien aquest lloc perquè hi ha punts de les escales que no es veuen des de dalt, i així passen desapercebuts», concretava la Irene, una veïna. Assegura que, últimament, ha arribat a veure fins a tres persones passant la nit a l’espai. De fet, no és difícil contrastar aquesta versió, ja que, en un dels replans de les escales, on hi ha una cavitat rocosa, s’amunteguen diversos pantalons, unes quantes samarretes i almenys sis parells de mitjons. A això cal sumar-hi nombroses llaunes buides i diverses ampolles d’alcohol, una d’elles feta a miques al mig de les escales, amb els vidres escampats per tot l’entorn.

La professional de la brigada de neteja que s’encarrega d’aquesta zona assegura que ella escombra normalment les escales de dalt a baix, però que «als dos o tres dies» tot torna a estar igual de brut. De fet, l’operària indica que el seu encarregat els fa especial èmfasi en què netegin aquesta infraestructura, ja que és conegut de fa anys al barri que també freqüenten l’espai molts joves, on fan improvisats botellons. «Fa por passar per allí. Ara a l’estiu s’hi ajunten molts joves per fumar cànnabis. Crec que també es mou droga», deia l’Antonio. Aquest veí ha trucat diversos cops a la Guàrdia Urbana quan ha sentit massa rebombori, però segons indica, «algunes vegades no han ni vingut». Tal és la incomoditat dels veïns que, segons la Irene, molts, quan no funcionen les escales mecàniques del costat, opten per passar pel carrer Apodaca per pujar al centre, en comptes d’utilitzar les renovades escales fixes. També s’hi suma a aquesta decisió, la poca il·luminació amb què compta l’espai.

En un lateral de les escales s'acumulen peces de roba i desenes de llaunes i ampolles d'alcohol.

Excrements humans i deixalles a les noves escales del carrer del VaporJoan Antoni Torreblanca

tracking