Diari Més

Polèmica

Un comerç cobra per sobre del preu oficial les recàrregues de l'EMT

Fa pagar un euro més a tots els usuaris que vulguin abonar l’import amb targeta de crèdit

Un comerç cobra per sobre del preu oficial les recàrregues de l'EMT

Un comerç cobra per sobre del preu oficial les recàrregues de l'EMTJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una usuària de l’EMT va anar fa uns dies a recarregar la seva targeta a un dels 23 punts disponibles per a títols de transport d’EMT i ATM que hi ha en comerços de la ciutat. En anar a pagar, es va a trobar que al quiosc en qüestió, li volien cobrar un euro més que el que marquen les tarifes oficials, pel simple fet de fer la transició econòmica amb una targeta de crèdit, i no en efectiu. La noia ho va denunciar aquest dimecres a l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament, qui li va indicar que aquesta pràctica es trobava fora de la legalitat.

El propietari de l’establiment en qüestió confirma els fets a Diari Més, tot explicant-se: «Tenim un marge de benefici molt petit amb les targetes de transport. Si ho paguen amb targeta de crèdit, moltes vegades, fins i tot, perdem diners, perquè algun banc ens cobra un 2% de comissió».

El cert és que l’empresa que gestiona les recàrregues de títols de transport, la barcelonina CSQ, deixa un marge de benefici bastant reduït als comerços que disposen dels aparells de recàrrega. Concretament entre un 1,50% i un 2,50% del total de l’import. Varia segons el cost total de la recàrrega: com menys valor, menys percentatge de benefici. «Per una recàrrega d’una T-10 (el títol més econòmic) guanyo només 15 cèntims!», es queixava l’amo del quiosc. Segons assegura, ell no enganya mai a cap client, «quan volen pagar amb targeta jo els hi dic que millor en efectiu, perquè si no els hi he de cobrar un euro més. Sempre els hi adverteixo, jo no enganyo a ningú».

L’EMT explica a aquest diari que no pot responsabilitzar-se de la política de cada establiment amb les targetes de crèdit, però igualment assegura que davant d’aquests fets estudiaran «si es tracta d’un cas aïllat o d’una pràctica generalitzada dels punts de venda autoritzats, per tal de posar remei al més aviat possible a aquesta situació». Així doncs, el més probable és que la companyia de transports cridi l’atenció en les pròximes setmanes als comerciants que realitzen aquesta pràctica (de moment només hi ha constància d’aquest quiosc proper al Mercat), per tal que els quatre títols de transport d’EMT i els cinc de l’ATM es venguin, tan en efectiu com amb targeta de crèdit, al preu estipulat.

Amb tot, hi ha establiments de la ciutat que asseguren, que tot i no guanyar diners amb algunes recàrregues pagades amb targeta de crèdit, estan igualment satisfets. «Això per nosaltres és com publicitat, potser molta gent que no entraria a la nostra botiga, però amb l’excusa de carregar la targeta, ens acaba descobrint», deien des d’una botiga del carrer August.

tracking