Diari Més

Seguretat

Denuncien el risc pels agents de la Guàrdia Urbana perquè les emissores fallen sovint

El sindicat Asemit assegura que les mancances s’han repetit des de la instal·lació a la nova comissaria i demanen solucions per evitar riscos pels agents

La Guàrdia Urbana de Tarragona s'integra al sistema de comunicacions Rescat

La Guàrdia Urbana de Tarragona s'integra al sistema de comunicacions RescatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fallades en les emissores de la Guàrdia Urbana persisteixen. Segon denunciava l’Associació Sindical d’Empleats Municipals Independents de Tarragona, ahir a través d’un comunicat, els problemes de comunicació entre agents i la central de la comissaria no s’han resolt. De fet, no és la primera vegada que treballadors del cos de la Guàrdia Urbana denuncien aquesta situació, ja que l’any passat també ho feia el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT). En aquesta ocasió, el delegat sindical d’Asemit, Jordi Pallàs, va explicar que «ens sap molt greu que, a través dels mitjans, el regidor de Seguretat hagués dit que tot estava solucionat perquè no és així». Concretament, el passat 22 de juny, l’Ajuntament de Tarragona va emetre un comunicat a través del qual el regidor de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez, detallava que «hem millorat la xarxa de comunicacions per solucionar els punts foscos de cobertura que encara teníem».

Pallàs, però defensava que «els problemes de comunicació s’han repetit en els dos darrers anys, des que vam traslladar-nos a la nova comissaria». En aquells moments, el consistori tarragoní va detallar que les instal·lacions comptaven amb un nou sistema de comunicacions via ràdio digital. Tot i això, les fallades entre emissores han deixat de ser un fet puntual. «Hi ha hagut diverses patrulles que s’han queixat de la impossibilitat de contactar amb la central quan estaven de servei i això és molt perjudicial», afegeix. La principal preocupació del sindicat rau en el fet que «un agent corre risc, si davant d’una situació d’emergència, no pot demanar reforços, a la vegada que és vital per a la seguretat de la ciutadania». En aquest sentit, el delegat sindical va explicar que, ahir mateix, es va donar una d’aquestes situacions. «Durant la detenció d’una persona, els agents s’han trobat que no podien contactar amb la central i no han pogut demanar més reforços». Tot i que els agents han pogut detenir el perseguit, Pallàs destacava que «si això et passa quan persegueixen un grup de persones la cosa es pot complicar i ser perillós per l’agent». Pel que fa a les repetides reclamacions del cos, l’agent explicava que «en diverses reunions, el regidor ens havia explicat que estaven treballant per passar a formar part de la Xarxa Rescat de la Generalitat, Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya, però no podem esperar més».

En segon lloc, el sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana també lamentava que «els problemes de climatització dels vestuaris tampoc estan resolts. Es poden arribar a superar els 30 graus, al seu interior». Dues setmanes enrere, però, des de l’Ajuntament també havien manifestat que s’havia instal·lat aire condicionat als vestidors de la comissaria. Així mateix, van explicar que havien equipat amb ordinadors portàtils als vehicles policials i smartphones per tal de permetre l’ús d’aplicacions i l’accés a internet, amb l’objectiu de desenvolupar amb més agilitat la feina dels agents.

D’altra banda, des del sindicat van reconèixer que el consistori ja estava complint amb el repartiment d’armilles antibales. «Fa unes setmanes que les estan repartint entre tots els treballadors, després de mesos que ho esperàvem», afegien.

tracking