Diari Més

25 anys del 'Dia de neteja de la platja'

Edició multitudinària en la recollida de deixalles a la Platja Llarga

Mare Terra Fundació Mediterrània celebra una nova edició del 'Dia de neteja de la platja'. Amb aquesta nova actuació, que pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar el litoral, es compleixen 25 anys de defensa del medi ambient.

Recollida d'escombraries a la Platja Llarga de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mare Terra Fundació Mediterrània celebra una nova edició del ‘Dia de neteja de la platja’. Amb aquesta nova actuació, que pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar el litoral, es compleixen 25 anys de defensa del medi ambient.

L’edició d’enguany ha estat la més multitudinària de la història, atès que ha comptat amb la participació d’uns 200 voluntaris a la platja Llarga de Tarragona. Entre els col·laboradors hi hagut un gran nombre de nens de diverses edats, procedents de tres clubs de la ciutat: l’Associació Deportiva Torreforta, el Racing de Tarragona i el Tarragona Handbol Club.

La jornada ha estat marcada, també, per la col·laboració del Club de Vela Platja Llarga -que ha cedit les seves instal·lacions-, Sirenas Mediterranian Academy: una sirena s’ha apropat a la vora de la mar per parlar amb els nens i llegir un missatge ecologista, i Europe Direct, que ha obsequiat amb un regal a tots els participants.

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha assegurat que «la jornada d’avui era molt especial, ja que celebrar 25 anys consecutius organitzant aquesta activitat no és a l’abast de tothom. I el fet que hagi vingut més gent que mai a col·laborar fa que estiguem exultants». Juárez ha aprofitat l’ocasió per reivindicar que volen posar en marxa i liderar el Centre d’Interpretació del Litoral.

Davant l’assistència de diversos càrrecs polítics, la Fundació Mediterrània ha presentat una proposta per solucionar el tema de l’aparcament a la platja Llarga. Es tracta d’habilitar un espai situat a la Ciutat de Repòs i Vacances, que ara mateix es troba en desús.

Malgrat que, tal i com afirma Juárez, l’última paraula la té la Generalitat, «l’Ajuntament ha de pressionar perquè el Govern doni el pas endavant» Tant és així que «tots els polítics s’han mostrat disposats a portar la mesura endavant, i de fet presentarem una moció en el proper plenari demanant aquest espai», postil·la el president de l’entitat.

tracking