Diari Més

Urbanisme

Casa Foixà continua sense projecte quatre anys després de l'ensorrament

Josep M. Milà assegura que la modificació necessària per definir-ne els usos s’enllestirà abans de finals d’any

Imatge actual de l'espai que ocupava Casa Foixà, al carrer Cavallers.

Casa Foixà continua sense projecte quatre anys després de l'ensorramentCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tarragonins encara recorden un dels terrabastalls més destacat a la ciutat dels últims anys: l’esfondrament de la Casa Foixà, situada al número 11 del carrer Cavallers. Quatre anys després d’aquest succés –va ensorrar-se el 5 de juliol del 2012– encara no hi ha un projecte definit sobre el futur d’aquest espai, tot i es preveia la instal·lació d’un hotel de luxe.

Un dels propietaris de la finca, Raül Font, explica que «l’única informació que tenim és que l’Ajuntament és qui ha de redactar la sortida urbanística». En aquest sentit, destaca que «estem esperant que ens diguin alguna cosa sobre els usos que s’hi podran executar. Quan el consistori ens digui què hi podem fer, serà llavors que ens plantejarem si fer un hotel o una altra cosa». D’aquesta manera, els propietaris de Casa Foixà no han descartat la idea de construir-hi un hotel de luxe, tal com s’havia dit anys enrere, però no tanquen la porta a altres opcions, com la construcció d’un edifici d’habitatges. Per la seva banda, però el regidor d’Urbanisme, Josep M. Milà, explica que «l’àrea de Territori de l’Ajuntament està elaborant una modificació del POUM de la Part Alta que donarà solució efectiva de tot el centre històric i a la vegada a Casa Foixà» i assegura que aquesta estarà enllestida abans de finals d’any.

Tot i això, considera que «és prioritari esclarir el tema del centre històric. És un treball previ al pla especial del centre històric, el qual serà un projecte molt més acurat».

Cal recordar que l’anunci de tirar endavant un pla especial es va comunicar fa més d’un any i s’entén que des del consistori encara hi estan treballant. Aquesta decisió arribava després que desestimessin la proposta de pla especial presentada pels propietaris de l’espai, ja que aquest no incloïa la totalitat de l’illa.

tracking