Diari Més

Patrimoni

S'inicia la restauració de la muralla de Tarragona de la Baixada del Roser

La intervenció durarà uns sis mesos, i és la cinquena fase de restauració d'aquest tram

S'inicia la restauració de la muralla de Tarragona de la Baixada del Roser

S'inicia la restauració de la muralla de Tarragona de la Baixada del RoserGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimartscomencen les obres de rehabilitació del tram de les muralles de Tarragonade la Baixada del Roser, un dels elements patrimonials que formen part de la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. La intervenció té una durada prevista de sis mesos i forma part de la cinquena fase de restauració d’aquest tram.

La intervenciómillorarà la seguretat i dignificarà aquest tram de la muralla. Els treballs inclouen tasques de consolidació, restitució, nova pavimentació i excavació arqueològica. En concret es durà a terme el reforç estructural de la muralla per assegurar l’insuficient estabilitat existent pel tipus de material disgregat i de replè modern que constitueix el nucli; la protecció del nucli i dels murs externs de la muralla davant l’acció de l’aigua de pluja, lesfiltracions internes i del subsòl; i la restauració de la degradació dels paraments exteriors susceptibles de despreniments de petits carreus.

L’obra, promoguda pel Departament de Cultura, l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Tarragona, forma part del programa de l’1% cultural i compta amb un finançament de 318.875,57 €.

tracking