Diari Més

Espectacle

De Love of Lesbian al Folklore Simfònic

El Festival d’Estiu compta amb artistes populars, i alhora amb propostes innovadores i creatives

La banda La Unió protagonitzarà aquest dissabte un concert amb el grup 'Quico el Célio'.

De Love of Lesbian al Folklore SimfònicCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival d’Estiu de Tarragona arrancava oficialment aquest dissabte amb l’espectacle de carrer anomenat La Gran Família de la companyia Fadunito, per amenitzar l’abans i el després del Concurs dels Focs als centenars de persones que transitaven per l’últim tram de la Rambla Nova. Però, a banda de petites actuacions, al cartell d’aquest estiu també hi ha lloc per a grans noms de la música, com Manuel Carrasco, Sergio Dalma, el famós grup indie Love of Lesbian o els sempre carismàtics Manel.

Aquesta mateixa setmana ja arriben un parell d’actuacions que, de ben segur aconseguiran penjar el cartell de localitats exhaurides. Aquest dimecres, el Camp de Mart acull un emotiu recorregut per alguns dels musicals més emblemàtics, de la mà de reconeguts solistes i de gairebé 200 cantants provinents de diversos cors de Tarragona i voltants. Un pas per alguns dels musicals més importants del gènere: El rei Lleó, El somni impossible, Man of la Mancha, Jesus Christ Superstar, Cats o Els Miserables. Entre d’altes, comptaran amb la solista Nina.

El següent espectacle arriba dissabte a la nit al Teatre Tarragona, de la mà de la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona i el grup ebrenc Quico El Cèlio, El Noi i el Mut de Ferreries, que proposen quelcom veritablement interessant: fusionar jotes, fandangos i rumbes, amb les melodies simfòniques de l’orquestra tarragonina. «La major dificultat ha estat adaptar la música folklòrica al nostre tipus de música. No només s’havia de sentir bé, sinó que també s’havia de poder seguir ballant. La nostra banda ja té molta experiència perquè treballem en àmbits molt diferents, sempre ens adaptem a tot, ja que quan cal, fem música de carrer, de processons, col·laborant amb artistes en concerts, o en simfonies», explicava a Diari Més, el director i mestre de la Banda la Unió, Oscar Miguel Losada. A més, tindran el privilegi d’interpretar amb aquest grup de caràcter reivindicatiu, alguns dels seus nou temes del disc que trauran a finals d’estiu.

En total, seran uns 80 artistes els que apareixeran dissabte en alçar-se el teló del Teatre Tarragona: una setantena de músics amateurs de la Unió, i els nou components de Quico. Perquè aquesta original combinació pugui sortir bé, la banda simfònica tarragonina assaja des de fa ben bé dos mesos, «ens hi vam posar al mes de maig, aquesta darrera setmana van venir a assajar ells amb nosaltres, i aquests dies, fins a l’actuació, ho seguirem preparant», exposava Losada.

La complicació és extra tenint en compte que els músics de la Unió no tenen la categoria de professionals, pel que han de combinar els assajos amb la seva feina, així que el director i els membres de la junta, han de definir molt bé les jornades d’assaig per tal de reunir-los a tots, «és una tasca voluntària», definia Losada.

Val a dir que, dels quinze espectacles programats entre el 2 de juliol i el 19 de setembre, només se’n podran realitzar catorze, ja que el circ de Shanghai World, del 13 d’agost, ha hagut de ser suspès, per problemes amb els visats dels integrants.

tracking