Diari Més

Joventut

Intentar sobreviure davant dels zombies del Camp de Mart

L'Associació de Jugadors de Rol i Estratègia de Tarragona donen el tret de sortida de les Jornades de Rol amb una activitat dirigida als joves

Els zombis, que passejaven pel Camp de Mart, eren actors i voluntaris.

Intentar sobreviure davant dels zombies del Camp de MartCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Intentar sobreviure. Aquesta era la finalitat dels 80 joves participants de la TarracoZombie Experience, una activitat que dóna el tret de sortida a les Jornades de Rol, organitzades per l'Associació de Jugadors de Rol i Estratègia de Tarragona (AJRET) i que se celebraran durant tot el cap de setmana. La TarracoZombie Experience es pot definir com una gimcana que tenia com a principals enemics els zombis del Camp de Mart.

Vuit equips formats per deu persones van haver de buscar un seguit de pistes per escapar dels zombis, i així recrear un protocol d’extracció per fugir amb l’helicòpter. Però abans, van haver de demostrar que no estaven infectats. Tot això s’havia d’aconseguir a través d’unes pistes. Descobrir la localització de les peces d’una ràdio trencada per poder sintonitzar amb l’helicòpter o fer un sudoku per endevinar les coordenades, eren algunes de les proves que els joves havien de superar.

Els zombis, voluntaris i actors, tenien com a objectiu ‘matar’ als participants. Abans de començar, els organitzadors de l’acte van donar les instruccions i van aconsellar als valents: «No podeu donar cops, ni fer trampa. Heu de divertir-vos i, sobretot, intentar sobreviure», deia en Jacob Hol, president de l’AJRET.

La música terrorífica donava la benvinguda als participants, i un militar els hi entregava una cinta que simbolitzava la vida. Aquells que es convertien en zombis es dirigien a una carpa on els transformaven.

La intenció de l’associació, com a gairebé tots els jocs de rol, era que els participants interpretessin un paper i es posessin a la pell d’altres personatges. L’Ainhoa de León, una de les participants, assegurava, minuts abans de començar l’activitat, que «m’agradaria viure experiències semblants a ‘The Walking Dead’, ja que sóc una gran seguidora de la sèrie televisiva».

L’activitat s’emmarca dins les Jornades de Rol, que organitza aquest cap de setmana l’Associació de Jugadors de Rol i Estratègia de Tarragona, i que tindrà lloc aquest dissabte i diumenge al Refugi número 1 del Moll de Costa. Les jornades comptaran amb demostracions, tornejos, jocs de rol i videojocs, entre d’altres. TarracoZombies Experience ha comptat amb la col·laboració del departament de joventut de l’Ajuntament de Tarragona. «Aquesta és una alternativa d’oci i consum de la ciutat», explicava Siscu Guirro, tècnic de joventut.

tracking