Diari Més

Música

Corda a l'aire lliure per obrir el 16è Festival Internacional de Música

Durant 10 dies, Tarragona acollirà concerts i cursos de perfeccionament amb professors i intèrprets internacionals

Dàmaris Gelabert va encarregar-se de la prèvia del festival, el pasat dia 16 de juny.

Un concert de corda a l'aire lliure obre divendres el 16è Festival Internacional de MúsicaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un concert nocturn gratuït a càrrec del quartet de corda Aupa Quartet & Orquestra de les V Jornades de Corda del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona inaugura aquest divendres el 16è Festival Internacional de Música. La formació encarregada d’obrir el programa de concerts del festival juga amb la improvisació i s’inspira en estils tant diversos com el jazz, el funk, el son cubano o el flamenc per a crear-ne un de propi. El quartet ha actuat amb èxit i una gran acollida del públic a l’Estat espanyol, Itàlia, França i la Xina. L’escenari del concert serà la Plaça de la Pagesia, a la Part Alta de Tarragona. El festival, que des de fa setze anys organitza el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, oferirà concerts i cursos especialitzats a la ciutat de Tarragona fins el dia 10 de juliol.

Dissabte, 2 de juliol, el programa de concerts seguirà a l’Auditori Diputació, amb Carmen Becerra, que oferirà un recital de guitarra. Diumenge dia 3, a les 20 h tindrà lloc, també a l’Auditori, el recital de cant i piano a càrrec de Marta Mathéu i Jordi Soler. Dilluns, a la mateixa hora i al mateix escenari, el relleu el prendrà la música de jazz amb el concert de Xavi Torres Trio. També a l’Auditori tindrà lloc el recital de viola i piano a càrrec de Rivka Golani i Miguel Ángel Dionis, el dimarts dia 5, i el concert de Kammart Ensemble amb Àlex Sansó com a director, el divendres 8 de juliol. Les dues darreres actuacions a l’Auditori Diputació les oferiran el Valencia art of brass, el dia 9, i la formació de corda Quartet Casals, el dia 10, que protagonitzarà el concert de cloenda del Festival. Dins dels espectacles gratuïts i oberts a la ciutat, el dia 7 de juliol, actuarà a la Plaça Santiago Rossinyol (Plaça de les Cols) el grup de folk Roba Estesa. La programació completa i els horaris de les actuacions es poden consultar al lloc web del Festival www.dipta.cat/festivalmusica

Els recitals a l’aire lliure són gratuïts i pels concerts a l’Auditori es posaran a la venda entrades a un preu simbòlic de cinc euros. Les entrades es poden adquirir a l’Auditori, de dilluns a divendres, de 10 a 20 hores i també una hora abans de cada concert.

Durant el Festival s’impartiran deu cursos especialitzats amb professors i solistes internacionals, destinats al perfeccionament en la interpretació musical adreçats a estudiants d’ensenyaments musicals de Grau Professional, Superior i Postgraduats de guitarra, violoncel, violí, viola, tuba, trompa, trombó, trompeta i clarinet. Els cursos tindran lloc al Col·legi Sant Rafael de Tarragona i els alumnes podran matricular-s’hi com a actius o bé com a oients.

Cartell del Festival

Un concert de corda a l'aire lliure obre divendres el 16è Festival Internacional de Música

tracking