Diari Més

Història

Com es produïen eines durant la prehistòria?

L'IPHES presenta dues peces audiovisuals sobre l'evolució de la tecnologia prehistòrica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'InstitutCatalà de Paleoecologia Humana i Evolució Social, l'IPHES, ha presentat dos nousvídeosdidàcticsque mostren l'evolució de la tecnologia prehistòrica. L'elaboració de les eines va anar canviant i evolucionant amb els anys, igual que els homínids d'aquells temps, i aquestsvídeos,que formen part de la sèrieArqueoSnacks, anomenats 'L'ús dels percussors durs i tous' i 'Estratègies de talla alterna i alternant',pretenen aclarir dubtes sobre l’evolució humana de manera molt senzilla.

Apartir del coneixement que l’IPHES obté en els jaciments arqueològics on treballa, Esclats Prehistòries Didàctiques i Natrox Produccions han produïtles peces audiovisuals, que van sorgir d'una idea de Josep Maria Vergès, investigador de l'IPHES. Els vídeos sónde curta durada, en aquest cas al voltant dels 9 minuts, i cada uns'estructura en base a un format pregunta – resposta: es formula una qüestió i els investigadors entesos en cada matèria li donen una explicació raonada de forma sintètica.

La direcciódel projecteha anat a càrrec del mateix Josep Maria Vergès,i hi han col·laborat els investigadors de l'IPHES Miquel Guardiola i Juan Ignacio Morales.

Com es produïen eines durant la prehistòria?

Com es produïen eines durant la prehistòria?

tracking