Diari Més

Seguretat

Mossos i Guàrdia Urbana arranquen una campanya informativa per prevenir furts a les cases

Els delictes de robatori de patrimoni pugen a Tarragona ciutat un 3,6 de gener a maig, respecte al 2015

Mossos i Guàrdia Urbana arranquen una campanya informativa per prevenir furts a les cases

Mossos i Guàrdia Urbana arranquen una campanya informativa per prevenir furts a les casesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Les dades objectives a Tarragona ens parlen d'una ciutat tranquil·la, sense problemàtiques greus», ha explicat l'alcalde Ballesteros en acabar la Junta Local de Seguretat, que s'ha realitzat aquest matí amb els principals comandaments de Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

En els primers cinc mesos d'aquest 2016 els delictes s'han reduït un 0,41% respecte al mateix període de 2015. Comparant-ho amb les xifres de fa cinc anys, la diferència encara és major: cau un 13,4% respecte al 2011. Amb tot, no totes les tipologies de delictes van en decreixement, els robatoris de patrimoni creixen fins a un 3,6% en aquests primers cinc mesos de 2016. «És l'única dada que ens preocupa», apuntava Ballesteros.

És per això, que Mossos i Guàrdia Urbana han iniciat aquesta mateixa setmana una campanya conjunta a les urbanitzacions de Llevant, per conscienciar i donar més informació als propietaris d'habitatges unifamiliars que des de l'any 2013, han patit algun tipus de furt al seu domicili. La campanya també s'estén a altres inquilins que no n'han patit.

Els agents passen des d'aquest dilluns casa per casa, donant un tríptic informatiu, i recordant als veïns les principals mesures de seguretat a casa. Tot i això, en la compareixença posterior s'ha explicat que el 90% dels casos de robatori en habitatges no corresponen a bandes organitzades, «es tracta de lladres ocasionals», explicava el sotscap dels Mossos de la Divisió d'Investigació Criminal, Ramon Grasa.

Estendre la campanya de conscienciació a tota la ciutat

La idea, segons ha explicat l'alcalde, és estendre aquesta campanya informativa a la resta de la ciutat de Tarragona (centre i barris de Ponent) tot i que no es farà de forma immediata. Un cop finalitzi la dels barris de Llevant, s'analitzarà la seva efectivitat.

tracking