Diari Més

Tradició

La devoció a Sant Pere enlluerna a petits i a grans durant la Processó

El moment més àlgid va arribar amb l’entrada de la imatge del Sant a la plaça de l’Església, mentre s’aixecaven dos pilars dels Xiquets del Serrallo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els tarragonins saben que, quan s’acomiada el mes de juny, tenen una cita al Serrallo. I també saben que l’acte més tradicional i multitudinari és la Processó de Sant Pere, que ha tingutlloc aquest dimecresa la tarda. La devoció pel patró del barri mariner és viscuda per totes les edats, i així es demostra en un acte com aquest, on famílies senceres s’emocionen en veure a Sant Pere pujar les escales de l’església.

Durant aquestes dates, els pescadors es troben en època de veda –tornen a la mar el dia 1 de juliol– la qual cosa permet que puguin viure les festes de manera intensa. Tot i la mala situació econòmica que estan passant els pescadors –sobretot els de la llum– aquests dies serveixen per oblidar-se dels problemes i gaudir de la gent i les activitats del barri.

A les set en punt tot estava llest per tornar a viure l’acte més emotiu de les festes de Sant Pere; les entitats del barri mariner es preparaven per sortir en processó i acompanyar al Sant. La Vibrieta, acompanyada dels timbalers, ha passejatpels carrers del barri fent una demostració de cultura popular. Per la seva banda, els Gegants del Serrallo, la Carme i en Pere, han ballatal so de les gralles a totes les places del barri. De tant en tant, els Xiquets del Serrallo han aixecat un pilar de quatre per rendir homenatge a algun veí serrallenc. Les Milícies Urbanes del Port, els Nens Pescadors i la Banda Unió Musical de Tarragona tambéhan estatprotagonistes de la Processó.

El moment més emotiu de la tardaha arribatquan la plaça de l’Església, plena de gom a gom, ha rebutel Sant entre aplaudiments i crits de «Visca Sant Pere Gloriós». Els pescadors del Serrallo, com cada any, són els encarregats de portar la imatge fins a l’església. L’últim tram és el més aplaudit i aclamat pels presents: els pescadors pugen les escales de l’església de genolls, amb el Sant a espatlles, mentre que els Xiquets del Serrallo aixequen dos pilars de quatre al ritme de les gralles.

El cap de setmana vinent –2 i 3 de juliol– continuaran les festes de Sant Pere, amb l’actuació castellera dels Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, com a principal atracció.

La devoció a Sant Pere enlluerna a petits i a grans durant la Processó

La devoció a Sant Pere enlluerna a petits i a grans durant la ProcessóElena Pedrola

tracking