Diari Més

Història

Tarragona homenatja els defensors de la ciutat durant el setge de 1811

L’associació Setge de Tarragona recorda la derrota cada 28 de juny des del 2011

Tarragona homenatja els defensors de la ciutat durant el setge de 1811

Tarragona homenatja els defensors de la ciutat durant el setge de 1811Elena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

28 de juny de 1811. Els tarragonins tenen molt present aquesta data, quan l’exèrcit napoleònic va ocupar la ciutat després de 56 dies d’assetjar Tarragona. Una bretxa a la muralla va permetre que l’exèrcit de Napoleó Bonaparte, comandat pel general Suchet, entrés a la ciutat el 28 de juny de 1811, i l’ocupés fins al 18 d’agost de l’any 1813. Després d’aquest 28 de juny, la ciutat de Tarragona no es va rendir, i el comandant francès va ordenar als seus soldats que saquegessin el municipi fins l’1 de juliol.

Al llarg de l’ocupació napoleònica, al voltant de 10.000 tarragonins, entre soldats, civils, dones i infants van perdre la vida, i la gran majoria de la resta van haver d’abandonar la ciutat, que va quedar destruïda després que el general Bartoletti, amb la retirada, ordenés dinamitar els edificis històrics i les infraestructures més importants de la ciutat.

El record de les víctimes i l’homenatge als herois d’aquells dies és el que va moure a veïns de la ciutat, l’any 2010, a fundar l’Associació Setge de Tarragona. Aquesta recorda, cada 28 de juny i tal com s'ha repetit aquest dimarts, el dia en què Tarragona va caure en mans dels napoleònics amb una ofrena floral al Monument als Herois de 1811. Tot seguit, s'harealitzatuna desfilada amb timbals i soldats fins a la plaça de la Seu.

tracking