Diari Més

Successos

Repsol desmenteix que la planta del Polígon Nord hagi patit cap fuita

A causa d'un transvasament de líquids, un procés regular i que està protocol·litzat, s'ha sentit una forta olor d'hidrocarbur

Pla general d'una part del complex industrial de Repsol i Dow amb les torxes a banda i banda. Imatge de del 27 de juny de 2016 (horitzontal)

benzè, complex, Dow, empresa, fuga, petroquímica, polígon, química, Repsol, TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repsol ha desmentit que aquest matí hi hagi hagut una fuitai una situació d'emergència a la planta del Polígon Nord. Aquest matí les agències publicaven que la planta tarragonina havia patit una fuita de benzè,un contaminant reconegut com a cancerigen, i que havia obligat a desallotjar més d'un centenar de persones de l'edifici de manteniment i serveis de l'empresa química Dow Chemical, que comparteix un terreny annex a Repsol.

Però Repsol ha desmentit, mitjançant un comunicat de premsa, aquesta informació. Segons l'empresa,«la molèstia ha estat puntual», quan s'ha realitzat, a primera hora del matí, una maniobra de buidat d'un dipòsit que contenia aigua barrejada amb hidrocarburs. El líquid s'ha traspassat cap a la Planta de Tractament d'Aigües mitjançant el sistema de conducció tancat i una bassa de retenció del mateix Complex Industrial, fet que ha provocat olor d'hidrocarbur a les immediateses d'aquest punt perquè la bassa estava descoberta. Aquest procés es realitza regularment, i està protocol·litzat i contemplat en els procediments d’operació de les instal·lacions.

Dow Chemical, que compta amb instal·lacions molt pròximes al lloc dels fets, ha activat protocols de prevenció per protegir els treballadors. Repsol, per contra, no ha activat cap protocol, ja que a la zona de l'incident no hi té personal.A la mateixa nota de premsa Repsol assegura que no s'ha notificat la incidència al 112 perquè no és perceptiva, i repeteix que aquesta no ha estat cap situació d'emergència.

Dow, per la seva banda, tambéha enviant un comunicat de premsaen què explicaque, efectivament, ha procedit a evacuar el personal de l'edifici de manteniment i de l'àread'empreses de serveiscom a mesura preventivaper la forta olor. També s'ha aïllat la zona de l'incident i s'ha impedit l'accés de personal, tant intern com extern, i s'ha procedit als anàlisis i mesuraments de control per detectar l'origen de l'olor, que han reflectit valors més alts dels habituals. Tot i això, la situació s'ha normalitzat al voltant de les 12:30, en confirmar-se que els valors trobats estaven dins del rang de la normalitat.

Ecologistes en Acció

Tot i els respectius comunicats de premsa, Ecologistes en Acció denuncia queles versions oficials «minimitzen l’abast real dels fets », i també reitera que «la xarxa que controla les immissions no controla tots els paràmetres necessaris per garantir la salut i la seguretat de les persones».

tracking