Diari Més

Planejament

L'Ajuntament aprova convertir en zones només per a vianants l'entorn del Mercat Central

El plenari assumeix una moció de CiU per crear la denominada 'Illa Corsini' per convertir el nou Mercat Central com un eix vertebrador d'activitat

Mapa presentat per CiU en la moció per la creació de l'Illa Corsini'

L'Ajuntament aprova convertir en zones nomes per a vianants l'entorn del Mercat Central

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entorn del Mercat Central de Tarragona es convertirà en un espai per a vianants i es reduirà la circulació de vehicles. Es tracta de convertir l’espai en la denominada ‘Illa Corsini’ una proposta presentada pel grup municipal de CiU com a moció en el plenari municipal i que ha rebut els suport de totes les formacions municipals, amb l’excepció de la regidora d’ Iniciativa per Catalunya, que s’ha abstingut.

La proposta convergent representa convertir el nou Mercat Central en l’epicentre d’una espai comercial que abasti la zona delimitada per la Rambla Nova, els Carrers Unió i Gasòmetre i les avingudes Prat de la Riba i Ramon y Cajal. Aquest ‘pentàgon’ comercial hauria de quedar afectat per una actuació urbanística i d’equipaments que permetés incrementar els espais només per a vianants i altres carrers amb un tràfic rodat reduït. D’acord amb la defensa realitzada per Albert Abelló, el portaveu de CiU, de la moció, l’Illa Corsini «S’ha d’alliberar perquè el ciutadà sigui l’actor principal d’aquesta gran àrea comercial». La proposta, segons explicava també Abelló, compta amb el vist-i-plau dels veïns de la zona.

La intervenció per a crear l’Illa Corsini tindria un cost, valorat per part de l’equip de govern, d’un milió i mig d’euros. La regidora d’ICV, Arga Sentís, ha estat l’única del plenari municipal que ha expressat els seus dubtes sobre l‘oportunitat de plantejar aquestes propostes d’abast urbanístic «a cop de moció». Segons la regidora, la seva formació no considera adequat aprovar mocions amb les quals «hi podem estar d’acord, però que no compten amb assignació pressupostària ni corresponen a l’aplicació d’un model planificat de ciutat. I afegia que de vegades es presenten mocions «en funció de si algun regidor hi viu o té un negoci en una zona en concret».

tracking