Diari Més

Seguretat

Les càmeres de videovigilància es posaran en marxa a meitats de juliol

El projecte inclou la instal·lació de 24 dispositius en carrers i places de la Part Baixa de la ciutat

Les càmeres de videovigilància es van començar a instal·lar a l'abril.

Les càmeres de videovigilància es posaran en marxa a meitats de juliolCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esperat i endarrerit projecte de videovigilància a la Part Baixa de la ciutat serà una realitat a meitats de juliol. Es preveu que la instal·lació de 24 càmeres de seguretat finalitzi d’aquí tres setmanes i que aquestes entrin en funcionament després d’anys de parlar-ne. L’empresa Etra Bonal SA ha estat l’encarregada de dur a terme els treballs d’instal·lació per 110.044 euros. L’Ajuntament li va adjudicar el contracte del projecte després que fos la companyia que havia presentat la millor oferta econòmica, de les tres finalistes.

La companyia, constituïda a Cornellà del Llobregat fa més de 30 anys, està especialitzada en el tractament d’informació, actualització de programes i aplicacions informàtiques, així com en el disseny i fabricació de hardware i software. Les 24 càmeres S’estan disposant en quinze carrers compresos entre Apodaca, carrer Reial i entorn i l’estació de trens. La distribució contempla que vuit aparells de seguretat se situïn a diverses façanes, en alçades de 3, 4,5 i 7 metres. Aquests punts seran en un edifici de les escales del Palau de Congressos, la plaça dels Carros i els carrers Pau del Protectorat, Barcelona, Reial i Misericòrdia. Ara bé, la majoria dels aparells se situaran en fanals dels carrers Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Anselm Clavé, Comerç, Barcelona, Apodaca, Pau del Protectorat, Arquitecte Rovira, Unió i també en la plaça de la Pedrera. Aquestes càmeres estaran connectades amb la comissaria de la Guàrdia Urbana, des d’on se supervisaran les imatges i es tindran les gravacions.

Ara bé, cal recordar que la instal·lació d’aquests dispositius s’ha convertit en un projecte de ciutat gairebé històric, ja que fa més de vuit anys que s’havia plantejat.

tracking